Lukko vahvisti sarjajohtoaan – Jukureiden brittivahvistus tehoili

Rauman Lukko voitti 2021 jääkiekon Suomen mestaruuden. (Kuva Liiga)

Lukko voitti Kärpät jatkojalla 3-2. Jukurien Liam Kirk oli puolestaan iskussa 5-2 -voitossa Sportista. Ässät yllätti Ilveksen jatkoajalla 1-0.

JÄÄKIEKKO SM-liiga jatkui keskiviikkona, kun ohjelmassa oli kolme ottelua. Illan huippupeli pelattiin Raumalla, missä kärkijoukkue Lukko kaatoi Kärpät lopulta 3-2-lukemin jatkoajalla.

Marko Anttila vei Kärpät avauserän lopulla johtoon ja Carl Jakobsson muutti toisen erän alussa vierasjohdoksi jo 2-0, mutta sitten alkoi Lukon nousu.

Tomas Pavelka kavensi heti perään ja Thomas Gregoire tasoitti erän puolivälin jälkeen. Kolmas erä oli maaliton, mutta jatkoajalla Josh Kestner ratkaisi voiton Lukolle.

Lukko on voittanut nyt jo kuusi ottelua putkeen ja porskuttaa sarjan kärjessä. Kärpät on viidentenä.

Mikkelin Jukurit isännöi Vaasan Sportia ja otti vanhasta Mestis-kiistakumppanistaan 5-2-voiton. Jukureiden suurin sankari oli seuran tuore brittivahvistus Liam Kirk. MM-kisojen maalikuninkuuden voittanut englantilainen tykitti tehot 1+2.

Jukurit katkaisi samalla kahden tappion putkensa ja jatkaa kahdeksantena SM-liigassa. Sport on nyt sijalla 11.

Tampereella nähtiin maalitonta vääntöä pitkään, mutta lopulta jatkoajalla Ässät yllätti Ilveksen 1-0. Padan jatkoaikamaalista vastasi Ian McCoshen.

Ilves jatkaa tappiostaan huolimatta toisella sijalla. Ässät on yhdeksäntenä.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Nuoret Leijonat petti odotukset – heikoin tulos viiteen vuoteen

Kommentoi Facebookissa