Lukolle yllätystappio – Jukurit suorastaan jyrää valmentajapotkujen jälkeen

Ilves on monen lamavuoden jälkeen palannut suomalaisen jääkiekkoilun kärkipäähän

Ilves on monen lamavuoden jälkeen palannut suomalaisen jääkiekkoilun kärkipäähän. (Kuva AOP)

Ilves pehmitti SM-liigan kärkijoukkueen Lukon. Peräpään joukkue Jukurit on valmentajapotkujensa jälkeen kääntänyt 13 ottelun tappioputken neljän ottelun voittoputkeksi.

JÄÄKIEKKO SM-liigan kärkijoukkue Rauman Lukko koki 3-4-tappion Tampereen Ilvekselle lauantaina. Ilves nousi voittoon toisen erän kolmella maalillaan, jotka syntyivät reilussa kuudessa minuutissa.

– Oli hyvät mahdollisuudet kairata kolme pistettä, mutta toisen erän musta hetki muutti pelin, Lukon hyökkääjä Anrei Hakulinen harmitteli seuransa verkkosivuilla

Hakulinen kehui myös Ilvestä.

– Ilves on Liigan parhaimpia joukkueita kääntämään peli nopeasti riistosta. Sitä se oli myös tänään, Hakulinen sanoi.

Lukon pelissä on ollut viime aikoina pientä ailahtelua. Siihen ei Hakulisen mukaan ole varaa.

– Parempaan pitää pystyä, että pysytään sarjakärjessä. Nyt saadaan noin viikon huili ja päästään lataamaan akkuja, Hakulinen sanoo.

HPK voitti Vaasan Sportin 3-2. Voittonsa myötä HPK jatkaa taistelua pudotuspelipaikasta.

HPK:n Petri Kontiola aloitti maalinteon komealla lämärillä. Hämeenlinnalaiset saivat kuitenkin ikäviä uutisia toisessa erässä, kun Kontiola loukkaantui. Hän joutui jättämään pelin kesken.

Pistepörssin kärkimies Kontiola on takonut tähän mennessä pisteet 10+35=45. Hänen pidempi sairaslomansa olisi HPK:lle paha takaisku.

TPS voitti lauantaina Ässät. Patapakka kaatui Porissa maalein 4-3.

Ville Lajusen kolmannen erän maali ratkaisi turkulaisten voiton. Lajunen (1+1) ja Juuso Pärssinen (0+2) olivat turkulaisten tehomiehet.

TPS on Liigassa kolmantena. Pahasti romahtanut Ässät on jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle.

Ottelun jälkeen TPS laittoi Ässille vielä suolaa haavoihin somessa.

– Ja elämä on helppoo sillon kun on joku josta pitää kii. Tämän tiesi jo porilainen Dingo-orkesterikin aikoinaan, hassutteli TPS Twitterissä.

Jukurit antoi viime viikolla potkut päävalmentajalleen Marko Kauppiselle, kun joukkue oli hävinnyt 13 perättäistä ottelua. Sen jälkeen Jukurit on voittanut uuden päävalmentajansa Jari Kauppilan komennossa neljä perättäistä ottelua.

Lauantaina Jukurit päihitti Pelicansin Lahdessa 3-2 jatkoaikamaalilla. Voittoputki tuo Mikkeliin pientä lohtua, mutta pudotuspeleihin Jukureilla ei ole jakoa.

Sarjajumbo JYPin osaltakin pelit päättyvät tänä keväänä runkosarjaan. JYPin synkkyys syveni lauantaina, kun Tappara voitti Jyväskylässä maalein 5-2.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jukurit valmentajapotkujen jälkeen yllättävässä voittoputkessa

Kommentoi Facebookissa