Maahantuloa Suomeen helpotetaan EU- ja Schengen-maista – edellytyksenä rokotussarja tai sairastettu koronavirustauti

Rokotetut tai koronaviruksen sairastaneet henkilöt voivat tulle EU- ja Schengen-maista Suomeen myös lomalle.

Rokotetut tai koronaviruksen sairastaneet henkilöt voivat tulle EU- ja Schengen-maista Suomeen myös lomalle. (Kuvituskuva Fotolia)

Ulkoministeriö suosittelee silti noudattamaan erityistä varovaisuutta matkustettaessa EU- ja Schengen-alueelle.

KORONAVIRUS Sisäministeriö kertoo, että maahantulo Suomeen EU- ja Schengen-maista sallitaan hyväksytyn covid-19-rokotussarjan saaneille ja alle 6 kuukautta sitten covid-19-taudin sairastaneille. Henkilön on esitettävä todistus asiasta.

Muutokset tulevat voimaan 21. kesäkuuta. Maahantulo sallitaan myös työnsä takia EU- ja Schengen-maista matkustaville eli käytännössä erityisesti Ruotsista tai Virosta Suomessa työssä käyville.

Nyt esitetyillä edellytyksillä Suomeen voi tulla myös vapaa-ajan matkalle. Risteilyalusten satamassakäynti on sallittua ilman matkustajien maissa käyntiä. Ulkoministeriö suosittelee kuitenkin noudattamaan erityistä varovaisuutta matkustettaessa EU- ja Schengen-alueelle.

Sisärajavalvontaa ja ulkorajaliikenteen rajoituksia jatketaan 11.7.2021 asti. Henkilöliikenteelle avoinna olevilla rajanylityspaikoilla sallittuja perusteita maahantulolle ovat Suomessa tai muussa EU- tai Schengen-valtiossa asuvien paluu sekä muu välttämätön syy.

Lue myös: Rajatarkastusten määrät edelleen kasvussa Helsingin satamassa – merivartiosto paljasti ajoneuvoon kätkeytyneitä

Kommentoi Facebookissa