Belgia pehmitti emotionaalisen Tanskan – Huuhkajat sai apua

Belgia voitti Tanskan jalkapallon EM-kisaottelussa 2-1 (Kuva Martin Rose/ UEFA)

Belgia voitti Tanskan jalkapallon EM-kisaottelussa 2-1. (Kuva Martin Rose/ UEFA)

Belgia onnistui voittamaan Tanskan 2-1, vaikka oli ottelun alussa isoissa vaikeuksissa. Belgian voitto kohensi Huuhkajien jatkohaaveita.

JALKAPALLO Belgia oli yllättävissä vaikeuksissa jalkapallon EM-kisaottelussa Tanskaa vastaan. Tauolla Tanska johti 1-0, mutta toisella puoliajalla nähtiin dominoiva Belgia, joka voittikin pelin maalein 2-1.

Suomelle tulos oli hyvä. Se merkinnee, että tasapeli riittää Huuhkajille jatkopaikkaan maanantain Belgia-ottelusta. Mutta jopa 0-1 -tappiokin Belgialle voisi riittää Suomelle riippuen Tanskan ja Venäjän ottelun tuloksesta.

Tähtipelaaja Christian Eriksenin vakava sairauskohtaus kesken Suomi-ottelun järkytti koko Tanskaa syvästi. Tanskan joukkue kykeni kuitenkin kokoamaan itsensä Belgia-otteluun.

– Ainoa asia, johon olen pettynyt, on lopputulos. En odottanut paljoa tältä peliltä. Pelaajat antoivat kaikkensa, vaikka melkein menettivät edellisessä pelissä yhden parhaista kavereistaan. He totaalisesti dominoivat ensimmäisellä puoliajalla yhtä maailman parhaista joukkueista, kommentoi Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand.

Eriksen selvisi hengissä. Hän voi olosuhteisiin nähden hyvin.

– Kiitän kaikkea tuesta, jota on tullut niin paljon. Miten paljon tukea olemmekaan saaneet koko Tanskalta ja muualtakin maailmasta, se merkitsee meille niin paljon. Christian on yhä täällä. Tuemme häntä kaikin tavoin, kiitteli Hjulmand.

Tanska suorastaan dominoi ensimmäistä puoliaikaa. Belgia oli ottavana osapuolena.

Belgian päävalmentaja Roberto Martinez arvioi, että syynä hänen joukkueensa ensimmäisen puoliajan heikkoon esitykseen oli Tanskan vahva tunnelataus.

– On helppoa ymmärtää, jos olit stadionilla, mutta ei ole niin helppoa ymmärtää, jos katsoit tv:stä. Tanska pelasi suurella sydämellä valtavassa kannustuksessa. Heidän piti voittaa ottelu ja he laittoivat kaiken peliin. Se toi meille kovaa painetta. Kyse ei ollut niinkään meistä, vaan vastustajasta, kommentoi Martinez.

– Toisella puoliajalla osoitimme luonnetta. Tiesimme, mitä todella tekisimme. Tämä oli hieno voitto, Martinez jatkoi.

Kevin De Bruyne, yksi maailman parhaista keskikenttäpelaajista, tuli kentälle tauon jälkeen. Hän järjesteli Thorgan Hazardin tekemän tasoitusmaalin ja teki itse voittomaalin.

De Bruyne oli loukkaantunut muutama viikko sitten pelatussa Mestareiden liigan finaalissa. Hänen kuntoutumisensa EM-kisoihin vaikutti olevan vaakalaudalla, mutta Tanska-ottelussa jälleen kerran nähtiin, miten kova pelimies De Bruyne on, vaikka ei olisi täydessä kunnossa.

– Kevinillä on luonnetta ja hän kyllä tietää, mitä tekee. Kyse on hänen peliälystään. Hän osoitti taitonsa, jota kukaan ei epäile. Se oli todella vaikuttava tapa tehdä paluu, kommentoi Martinez.

Tanska sai aikaisen johtomaalin. Belgian puolustaja Jason Denayer teki virheen ja Yussuf Poulsen rankaisi.

– Jalkapallossa tapahtuu virheitä. Sen jälkeen pelaajan on pelattava hyvällä tasolla 89 minuuttia. Hän oli erittäin hyvä se virhe pois luettuna, Martinez totesi tapahtuneesta.

Martinez korosti, että Tanska pelasi todella hyvin ja sekin vaikutti siihen, ettei Belgian joukkue ollut alussa oikein tasollaan.

– Tanska käytti kotietunsa todella hyvin. Laittoivat meidät paineeseen. he olivat nopeampia reagoimaan. Se on hyvä ja lahjakas joukkue ja pelasi todella älykkäällä taktiikalla. Tanskan pelaajat tietävät, mitä kansainvälisellä tasolla pitää tehdä. Pysäyttivät meidät ensimmäisellä puoliajalla täysin.

De Bruynen lisäksi kentällä loisti Axel Witsel. Keväällä uutisoitiin jo, ettei Witsel toipuisi loukkaantumisensa jälkeen EM-kisoihin, mutta väitteet osoittautuivat vääriksi.

– Kuinka kauan Axel oli poissa ja millainen vamma hänellä ohi. Ei olisi voinut uskoa, että hän pelaisi täällä. Hän on todella iso esimerkki nuorille urheilijoille toipumisprosessissaan. Kyse on yksilöstä, miten hän toipumisessaan suoriutui. Hän auttoi meitä voittamaan tämän pelin. Hän, Kevin de Bryune ja Eden Hazard ovat meille loistavia persoonallisuuksia, hehkutti Martinez.

Belgia varmisti Tanska-voitolla jo jatkopaikkansa. Avausottelussaan Belgia oli voittanut Venäjän 3-0.

Martinez antoi ymmärtää Tanska-ottelun olleen Venäjä-ottelua kovempi haaste.

– Tämä oli tärkeä voitto siitäkin syystä, että tiedämme, millaista haastetta tässä turnauksessa tulee olemaan. Oli kova haaste pelata kotijoukkuetta vastaan.

Ensi maanantaina Belgia kohtaa Pietarissa Suomen. Ovatko De Bruyne ja Witsel avauskokoonpanossa?

– Kyllä ovat valmiita aloittamaan. Eivät varmaan ole vielä valmiita pelaamaan 90 minuuttia. Seuraavassa ottelussa Suomea vastaan se selviää, vastasi Martinez.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat ei käyttänyt tilaisuuttaan – taitotaso ei tahdo riittää

Kommentoi Facebookissa