Hollanti on jatkossa – lohkovoittokin varma

Hollanti varmisti jatkopaikkansa EM-kisoissa jo kahden ottelun jälkeen (Kuva Christopher Lee / UEFA)

Hollanti varmisti jatkopaikkansa EM-kisoissa jo kahden ottelun jälkeen. (Kuva Christopher Lee/ UEFA)

Hollanti voitti Itävallan 2-0 ja paineli EM-kisoissa jatkoon. Itävalta ja Ukraina ratkaisevat C-lohkon kakkospaikan tulevassa kohtaamisessaan.

JALKAPALLO Hollanti varmisti jatkopaikkansa jalkapallon EM-kisoissa jo kahden ottelun jälkeen. Avausottelussaan Hollanti voitti Ukrainan 3-2 ja toisessa ottelussaan Itävallan 2-0.

Hollannin päävalmentajan Frank de Boerin mukaan matsit olivat aika erilaisia.

– Tämä oli erilainen peli kuin Ukrainaa vastaan. Ukraina dominoi ja piti palloa. Pystyimme luomaan painetta Itävallalle. Menetimme kuitenkin pallonhallinnan, mutta emme antaneet heille paljoakaan paikkoja. Pallonhallinnan osalta ei ollut paras pelimme, mutta loimme riittävästi paikkoja, de Boer sanoi.

Memphis Depay teki avausmaalin rangaistuspotkusta, mutta ei muuten ole ollut ihan tasolla, jota häneltä on odotettu. Shown Hollannin joukkueessa on varastanut Denzel Dumfries, joka EM-kisoissa on tehnyt ensimmäiset A-maaottelumaalinsa osuttuaan sekä Ukrainaa että Itävaltaa vastaan.

– Memphisin pitää ottaa askeleita turnauksessa. Hän tulee olemaan iso pelaaja. Olen siitä vakuuttunut siitä. Hän teki tässä pelissä maalin rankkarista. Hän tietää, että pystyy pelaamaan paremmin, de Boer totesi Depaysta.

De Boer korostaa, että hänen joukkueensa pelaamisessa on muutenkin parantamisen varaa.

– Paljon asioita voi parantaa. Puolustuksessa olimme parempia kuin Ukrainaa vastaan, mutta pallonhallintaa pitää parantaa. Kun olemme parhaimmillamme, voimme voittaa kenet tahansa. Mutta edetään peli kerrallaan.

Pelaajana Hollantia useammassa MM- ja EM-turnauksessa Hollantia edustanut de Boer tietää, mitä turnausmenestykseen vaaditaan.

– Turnauksessa pitää kasvaa. Joukkueen kanssa pitää olla yhteenkuuluvuuden tunnetta. Täytyy kasvattaa sitä tunnetta, hän sanoi.

Hollanti kohtaa alkulohkossaan vielä Pohjois-Makedonian. De Boer ei vielä vahvistanut, antaako hän avainpelaajilleen lepoaikaa.

– Täytyy puhua joukkueelle, mikä on paras tapa pelata Makedoniaa vastaan. Pitääkö antaa pelaajille vapaata. Siitä täytyy keskustella. Miten se ottelu voisi auttaa meitä seuraavaan peliin, hän sanoi.

Neljännesvälieräottelunsa Hollanti pelaa Budapestissa sunnuntaina 27. kesäkuuta. Vastaan tulee joku lohkokolmosista.

– Budapestissa on todella lämmintä. Siihen on valmistauduttava hyvin, de Boer totesi haasteesta.

Ukraina voitti Pohjois-Makedonian 2-1 ja säilytti mahdollisuutensa jatkoon. Tasapisteissä olevat Ukraina ja Itävalta kohtaavat ensi maanantaina ja ratkaisevat lohkon kakkospaikan kohtalon. Tappioon kummallakaan ei olisi varaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Belgia pehmitti emotionaalisen Tanskan – Huuhkajat sai apua

Kommentoi Facebookissa