RUOKA Grillimakkara on suomalaisten juhannusruokien kestohitti ja yksi suomalaisten suosituimmista grillattavista. Makkara maistuu erityisesti grillikauden alussa ja huipentuu juhannukseen.
Lihatiedotuksen jäsenyrityksistä kerrotaan, että juhannusviikolla kauppoihin toimitetaan noin 1,5 miljoonaa kiloa grillimakkaroita eli 3,8 miljoonaa 400 gramman pakettia. Jokainen suomalainen talous ostaa siten noin 1,5 pakettia grillimakkaroita juhannukseksi.
– Valtaosa makkaroista on edelleen perinteisiä grillimakkaroita, vaikka raakamakkaroiden kulutus kasvaakin kovaa vauhtia, kertoo Riitta Stirkkinen Lihatiedotuksesta.
Raakamakkaroiden osuus on silti edelleen pieni, noin prosentti koko grillimakkaramarkkinasta. Grillaus on hyvin sääsidonnaista. Kun on lämmintä, ruokaa tehdään useammin ulkona kesäkeittiöissä ja grilleissä.
– Juhannuksena kuitenkin grillataan, oli sää mikä tahansa, uskoo Stirkkinen.
Vuoden 2017 koko grillikaudella kauppoihin toimitettiin seurantapalvelun tilastojen mukaan 14,5 miljoonaa kiloa grillimakkaroita.
Kommentoi Facebookissa