Manchester City kohtaa PSG:n – toinen ökyseuroista saa pettyä jälleen

Manchester City juhlii

Manchester City juhlii. (Kuva AOP)

Mestareiden liigan välieräparit 2021 ovat Real Madrid – Chelsea ja Manchester City – Paris Saint-Germain.

JALKAPALLO Manchester City eteni Mestareiden liigan välieriin voitettuaan puolivälierissä Borussia Dortmundin yhteismaalein 4-2. Keskiviikkona Man City voitti maalein 2-1 noustuaan ensimmäisen puoliajan jälkeen tappioasemasta.

Man Citylle voitto oli iso helpotus. Onhan kyse Englannin Valioliigaa johtavasta seurasta, joka on yksi Euroopan rahakkaimmista jalkapallo-organisaatioista.

Voitto oli todella tärkeä myös päävalmentaja Pep Guardiolalle, joka viimeinkin onnistui viemään Cityn välieriin.

– Olimme loistavia, jos ei huomioida ensimmäistä kymmentä minuuttia, kun Dortmund pelasi hyvin. Olen erittäin tyytyväinen pääsystä välieriin ja siitä, että olemme Euroopassa neljän parhaan joukossa. Vastassa on vahvoja joukkueita, ja yritämme parhaamme, kommentoi Guardiola BT Sportin mukaan.

Man City kohtaa välierissä Paris Saint-Germainin. Otteluparissa vastakkain on kaksi ökyseuraa, jotka arabirahoituksillaan nousivat kertaheitolla Euroopan mahtiseuroiksi. Man City sai 2008 omistajat Abu Dhabista ja PSG 2012 Qatarista.

Jättirahoituksistaan huolimatta Man City ja PSG eivät ole voittaneet Mestareiden liigaa. Ainakin toinen näistä seuroista saa pettyä tänäkin vuonna.

Toisessa välieräparissa vastakkain ovat Real Madrid ja Chelsea. Real Madrid voitti 2010-luvulla Mestareiden liigan neljästi. Chelsean ainoa mestaruus on vuodelta 2012.

Kaikkien aikojen jalkapallolegendoihin lukeutuva päävalmentaja Zinedine Zidane johdatti Real Madridin välieriin joukkueen taisteltua keskiviikkona Liverpoolia vastaan maalittoman tasapelin. Zidanea on arvosteltu paljon, mutta Real Madrid onkin tänä keväänä taistelemassa sekä Mestareiden liigan että Espanjan La Ligan mestaruuksista.

Viime vuonna Valioliigan mestaruuden voittaneen Liverpoolin kausi on ollut tuskaisa. Valioliigassa joukkue on vasta kuudentena ja Mestareiden liigassakin tuli siis pettymys.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp totesi, että hänen joukkueensa hävisi otteluparin käytännössä jo ensimmäisessä osaottelussa.

– Aina tarvitaan avainhetkiä. Emme hävinneet tätä otteluparia tänään, vaan viime viikolla Madridissa. Real Madridilla oli vaikeaa. Olimme hyviä, aggressiivisia ja meillä oli paikkoja. Emme onnistuneet maalinteossa, ja Real Madridin kokemus kantoi lopussa. Maalinteko on ollut ongelmamme tällä kaudella, Klopp sanoi BT Sportin mukaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ökyseura Paris Saint-Germain lähestyy qatarilaisten suurta unelmaa

Kommentoi Facebookissa