Ökyseura Paris Saint-Germain lähestyy qatarilaisten suurta unelmaa

Paris Saint-Germain on maailman rahakkaimpia jalkapallojoukkueita

Paris Saint-Germain on maailman rahakkaimpia jalkapallojoukkueita. (Kuva AOP)

Paris Saint-Germain ja Chelsea etenivät Mestareiden liigan välieriin.

JALKAPALLO Ranskan jalkapallon pääsarjaa Ligue 1:tä pidetään heikompitasoisena kuin Saksan Bundesliigaa, Englannin Valioliigaa, Italian Serie A:ta tai Espanjan La Ligaa. Viime vuosina Ligue 1 on nostanut eurotasolla kuitenkin profiiliaan.

Profiilin nosttajana on kunnostautunut erityisesti Paris Saint-Germain, joka sai 2012 pääomistajakseen ja rahoittajakseen sijoitusyhtiö Qatar Sports Investmentsin ja nousi kertaheitolla maailman seurajoukkueiden raskaaseen sarjaan. Sen jälkeen PSG onkin voittanut Ranskan mestaruuden joka vuosi 2019 poisluettuna.

Qatar Sports Investmentsin rahoilla seura ei kuitenkaan ole voittanut Mestareiden liigaa. Viime vuonna PSG ylsi finaaliin, jonka kuitenkin hävisi Bayern Münchenille.

Tiistaina PSG sai Bayernista, Euroopan parhaaksikin joukkueeksi arvioidusta ryhmästä, makean revanssin. Bayern voitti toisen osaottelun Pariisin Parc des Princesilla 1-0, mutta PSG oli voittanut ensimmäisen ottelun 3-2 ja meni jatkoon vierasmaalisäännöllä otteluparin päätyttyä lukemiin 3-3.

Bayernin Eric Maxim Choupa-Moting teki toisen ottelun ainoan maalin. Ottelun näkyvin hahmo oli kuitenkin PSG:n brasilialainen supertähti Neymar, joka tuhlaili useita maalipaikkoja.

Jos Bayern olisi tehnyt toisen maalin ja mennyt jatkoon, olisi Neymar joutunut varmasti sylkykupiksi. Neymar saikin kiittää joukkueensa vahvaa puolustuspeliä.

Bayernin leirissä pettymys oli valtava. Olihan joukkue hallitseva mestari ja ennakkoarvioissa suurin suosikki voittamaan Mestareiden liigan tälläkin kaudella.

Bayernin päävalmentajan Hansi Flickin mielestä hänen joukkueensa ei pelannut täysin parhaalla tasollaan.

– Normaalisti joukkueessani on niin paljon laatua kentän viimeisellä kolmanneksella. Tänään meiltä puuttui se viimeinen isku. Se on vain pakko hyväksyä. Näitte, kuinka vaarallisia he (PSG) olivat. On kehuttava omaa joukkuettani, vaikka PSG menikin jatkoon. Reiluna häviäjänä on myös onniteltava heitä, Flick sanoi lehdistötilaisuudessa.

PSG:n luotsi Mauricio Pochettino oli tietenkin innoissaan. Hänen PSG-pestinsä on alkanut vahvasti, etenkin eurokentillä.

– Kolmen kuukauden työn jälkeen nautimme tästä hetkestä. Kun selviytyy välieriin Mestarien liigassa, on se mahtava hetki.

Tiistaina välieriin eteni myös Chelsea voitettuaan FC Porton yhteismaalein 2-1. Porto voitti ottelun 1-0 viime hetkien maalilla, mutta se ei portugalilaisryhmälle riittänyt.

Porton Mehdi Taremin ”voittomaali” oli upeaa katsottavaa. Hän viimeisteli lisäajalla saksipotkusta. Kyse on varmasti Mestareiden liigan tämän kauden komeimmasta maalista toistaiseksi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Käytännössä varmaa – Huuhkajat pelaa EM-kisoja Kööpenhaminassa ja Pietarissa

Kommentoi Facebookissa