Mikael Granlundin tapauksessa täyskäännös – ”Jos häntä kiinnostaa, kiinnostaa myös meitä”

Mikael Granlund pelaa NHL:ssä Nashville Predatorsin joukkueessa

Mikael Granlund pelaa NHL:ssä Nashville Predatorsin joukkueessa. (Kuva AOP)

NHL-uutisoinnissa nuorempien suomalaisten varjoon jäänyt Mikael Granlund näyttää nostaneen osakkeitaan Nashville Predatorsissa.

JÄÄKIEKKO Kymmenen vuotta sitten ilmaveivillään kohauttanut 2011 MM-kisojen kultasankari Mikael Granlund on jäänyt NHL:n suomalaisuutisoinnissa viime vuosina nuorempien tähtien varjoon. Granlund ei ole tehopisteiden valossa ollut enää suomalaispelaajien kärkipäässä.

Tällä kaudella Granlund on nakuttanut Nashville Predatorsissa 40 ottelussa tehopisteet 11+7=18. Suomalaisten kauden pistepörssissä hän on sijalla 12.

Tiistaina Granlund pääsi maalin makuun, kun Nashville nuiji hallitsevan mestarin Tampa Bay Lightningin 7-2. Viime aikoina sensaatiomaisessa iskussa ollut Juuse Saros torjui Predatorsin maalilla 21 kertaa.

Voitto oli Nashvillelle hyvin tärkeä pudotuspelipaikan kannalta. Joukkue on pudotuspelipaikassa kiinni.

Granlundin jatko Nashvillessa on tämän kauden jälkeen epävarmaa. Predatorsin GM David Poile kertoi syksyllä medialle, että Mikael Granlundin kanssa ei tehdä jatkoa.

Monet yllättyivätkin joulukuussa, kun seura tiedotti Granlundin uudesta yhden kauden sopimuksesta. Granlund tienaa tämän kauden sopimuksestaan 3,75 miljoonan dollaria.

Tällä kaudella Granlundin pistetahti ei ole kiihtynyt viime kauteen verrattuna, mutta Poile on nyt täysin eri linjoilla viime syksyyn verrattuna.

– En ole puhunut Grannylle tai hänen agentilleen, mutta hän on ollut loistava pelaaja meille. Jos häntä kiinnostaa, kiinnostaa myös meitä. Hän on pelannut todella, todella hyvin, hän kommentoi asiaa NHL-toimittaja Robby Stanleyn mukaan

– Haluaisin mielelläni keskustella Mikaelin ja hänen agenttinsa kanssa tämän kauden jälkeen saadakseni selville, onko se jatkosopimus mahdollinen, Poile jatkoi.

Vaikka Granlund ei tälläkään kaudella ole tehopisteillä juhlinut, on hän ollut Predatorsille tärkeä hyökkääjä. Jatkosopimus kaudelle 2021-2022 ei olisi yllätys.

Aleksander Barkovilla menee lujaa

Suomen kirkkaimpiin NHL-tähtiin lukeutuva Aleksander Barkov jatkoi tiistaina vahvaa virettään, kun hänen seuransa Florida Panthers kukisti Dallas Starsin jatkoajalla 3-2.

Lähes 25 minuuttia urakoinut suomalainen teki ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä. Markus Nutivaara sai osumaan syöttöpisteen.

Barkov on nyt nakuttanut 37 ottelussa pisteet 18+26=44. Hän on suomalaisen pistepörssissä Mikko Rantasen jälkeen toisena.

Dallas joutui tulemaan toimeen ilman Roope Hintziä. Vahvasti viime aikoina esiintynyt hyökkääjä on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista.

Sami Vatanen debytoi puolestaan Starsin puolustuksessa. Hän siirtyi Dallasiin alkuviikosta New Jersey Devilsista.

NHL:n suomalaispuolustajista tehopisteille pääsivät tiistaina Nutivaaran lisäksi Juuso Välimäki ja Henri Jokiharju. Välimäki teki maalin Calgary Flamesille, kun seura voitti Toronton jatkoajalla 3-2. Buffalo Sabresissa pelaava Jokiharju sai nimiinsä syöttöpisteen 2-3 -tappiossa Bostonille voittolaukauskisan jälkeen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Nollaputkensa selättänyt Patrik Laine teki kaksi maalia – ”Olen edelleen ihan hyvä pelaaja”

Kommentoi Facebookissa