Marjaana Heikkinen heitti keihäässä EM-kultaa – Toni Piispaselle hopeaa 200 metrillä

Marjaana Heikkinen on tällä kaudella kohentanut reippaasti ennätystään.

Marjaana Heikkinen on tällä kaudella kohentanut reippaasti ennätystään. (Kuva Paralympiakomitea)

Suomalaiset parayleisurheilijat tekevät vakuuttavaa tulosta Berliinin EM-kisoissa.

PARAYLEISURHEILU Marjaana Heikkinen hallitsi odotetusti F34-luokan keihäänheittoa parayleisurheilun EM-kilpailuissa Berliinissä. Heikkinen voitti kilpailun tuloksella 18,79.

– Semmoinen fiilis, että oksat pois. Tulokseen en ole tyytyväinen, mutta jatketaan mestarina. Heitot olivat aika normiheittoja. Valmis olin tiukemmin taistelemaan, Heikkinen tuumi.

Heikkinen on tällä kaudella kohentanut reippaasti ennätystään tulokseen 19,58, joka on myös Euroopan ennätys. Euroopan mestaruus oli hyvä päätös kaudelle.

– Tämä kausi on osoittanut, että olen kehityskelpoinen. Olen saanut tasaisuutta, tuli monta 19 metrin ylitystä, viime vuonna vain yksi. On eväät maagisen 20 metrin ylitykseen, Heikkinen sanoo.

Toni Piispanen kelasi toistamiseen EM-hopeaa, kun hän taisteli Belgian Peter Genynin kanssa mainiosti myös T51-luokan 200 metrillä. Piispasen aika oli 42,49, Genynin 42,26.

– Kauden paras kakkonen ilman muuta, ei ihan riittänyt. Sveitsissä hävisin toista sekuntia, nyt meni noin tiukalle. Oli tosi hyvä. Molemmat matkat menivät oikeaan suuntaan. Tänään kaarre meni todella hyvin, Piispanen mietiskeli.

Hän kertoi yrittäneensä pitää kelauksen valmentajansa ohjeen mukaisesti rentona. Tulevia vuosia ajatellen tasainen taistelu Genynin kanssa antoi paljon.

– Hyvä setti oli, Piispanen summasi EM-kilpailunsa kauden päätöksessään.

Alkuerissä Leo-Pekka Tähti kelasi vaivatta erävoittajana 100 metrillä lauantain finaaliin ajalla 14,08. Tähden lisäksi finaalissa nähdään toinenkin suomalainen, kun Tuomo Himanka oli toisen erän kolmas.

  • Lähde Suomen Urheluliitto

Lue myös: Suomelle kahden kultamitalin ilta – Tähdelle jo kolmas mitali EM-kisoissa

Kommentoi Facebookissa