Matkabloggaajista tulee Suomen juhlavuoden lähettiläitä

Bloggaajat tutustuivat tänä vuonna jo Tahkon maisemiin ratsain.

Bloggaajat tutustuivat tänä vuonna jo Tahkon maisemiin ratsain. (Kuva Kea Soza/ NBE)

Matkamessut tuo Suomeen 60 kansainvälistä bloggaajaa.

MATKAILU Suomi 100 -juhlavuoden rummutus kansainvälisesti on jo alkanut, kun sekä maailman suurimpia matkailulehtiä oleva National Geographic Traveler että arvostettuja matkailuoppaita julkaiseva Lonely Planet nostivat Suomen omille vuoden 2017 suosikkilistoilleen.

Lisää kansainvälistä näkyvyyttä Suomelle on luvassa tammikuussa, jolloin järjestetään Matkamessujen kansainvälinen bloggaajaohjelma Nordic Bloggers’ Experience. Neljättä kertaa järjestettävään NBE-ohjelmaan on valittu 70 bloggaajaa ja videobloggaajaa, joista 12 on kotimaisia isäntiä.

Yhteensä bloggaajat edustavat 18 eri kieltä, ja he ovat kotoisin 27 eri maasta. Uusia osallistujamaita ovat muun muassa Turkki ja Indonesia, ja kaukaisimmat bloggaajat tulevat Perusta asti. Blogien yhteenlaskettu seuraajamäärä on yli kaksi miljoonaa, ja blogien lisäksi osallistujilla on käytössään lukuisia sosiaalisen median kanavia, kuten Instagram, Twitter ja Snapchat.

– Kiinnostus Suomea kohtaan on kasvanut; tämä näkyy hakeneiden bloggaajien määrässä ja laadussa. Bloggaajien autenttinen ja kokemusperäinen Suomi-sisältö on hieno tapa saada juhlavuosi käyntiin, kun heidän tuottamansa sisältö leviää eri kanavissa ympäri maailman, kommentoi Eva Kiviranta, Visit Finlandin PR- ja mediakoordinaattori.

Ennätykselliset yli 500 hakijaa ympäri maailman osoittavat, että NBE on vakiinnuttanut paikkansa Euroopan ykköstapahtumana sosiaalisen median vaikuttajien keskuudessa. Ohjelmassa bloggaajia kiinnostavat koulutus ja verkostoituminen sekä muiden kirjoittajien että matkailualan toimijoiden kesken.

– Olen aloittamassa omaa yritystäni kokopäiväisenä bloggaajana, ja tämä on täydellinen startti uudelle elämänvaiheelle. Haluan saada sisältöä blogiini, tavata kiinnostavia ihmisiä ja vihdoinkin vierailla Suomessa talvisaikaan, perustelee saksalainen Kathrin Heckmann haluaan osallistua ohjelmaan.

Bloggaajille esitellään talvisen Suomen tarjoamia elämyksiä ja paikallisia erikoisuuksia. He muun muassa etsivät revontulia, leipovat karjalanpiirakoita ja tutustuvat saunaperinteisiin sekä saavat oppia villieläinten valokuvaamisesta. Suomi 100 -juhlavuoden aikana maahan saapuvat matkailijat pääsevät osalliseksi monista tapahtumista ja juhlallisuuksista yhdessä suomalaisten kanssa.

Kommentoi Facebookissa