Matkustajalennot Britanniasta Suomeen keskeytetään – koronaviruksen muunnos huolestuttaa viranomaisia

Useat maat Euroopassa ovat keskeyttäneet matkustajalennot Britanniasta.

Useat maat Euroopassa ovat keskeyttäneet matkustajalennot Britanniasta. (Kuva Fotolia)

Kaikki matkustajalennot Iso-Britanniasta keskeytetään kahdeksi viikoksi.

KORONAVIRUS Kaikki Suomen ja Iso-Britannian välinen matkustajalentoliikenne keskeytetään kahdeksi viikoksi 21.12.2020 alkaen. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta saaman lausunnon mukaan matkustajalentoliikenteen tilapäinen keskeyttäminen on keinona tällä hetkellä oikeasuhtainen koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Koronavirus Covid-19 -tapausten määrä on viime viikkojen aikana lisääntynyt voimakkaasti Iso-Britanniassa maassa toteutetuista rajoitustoimista huolimatta. Ilmaantuvuuden kasvu on ollut voimakkainta Iso-Britannian kaakkoisosissa, muun muassa Lontoon seudulla. Uusi Covid-19-muunnos selittää noin 50 prosenttia tapausmäärien kasvusta.

Juttuvinkki: Suomeen saapuu todennäköisesti pienehkö erä koronarokotetta – myyntilupaa vielä odotetaan

Tietoa uuden Covid-19-muunnoksen ominaisuuksista on vielä vähän, mutta virusmuunnos voi olla aiempaa tehokkaampi leviämään. Ei ole näyttöä siitä, että virusmuunnos aiheuttaisi aiempaa vakavampia infektioita tai lisäisi tapauskuolleisuutta. Suomessa ei ole havaittu uuden virusmuunnoksen aiheuttamia Covid-19-tapauksia.

Lähiviikkojen aikana saadaan todennäköisesti lisätietoa uuden virusmuunnoksen ominaisuuksista, levinneisyydestä ja mahdollisesti vaadittavista jatkotoimenpiteistä. Matkustajalentoliikenteen jatkaminen tulee arvioida näiden uusien tietojen mukaisesti.

Traficom on päättänyt keskeyttää matkustajalentoliikenteen Suomen ja Iso-Britannian välillä kahdeksi viikoksi 21.12.2020 klo 12.00 – 4.1.2021 klo 11.59. Päätös ei koske ylilentoja, teknisiä välilaskuja, siirtolentoja omalla miehistöllä, valtionilmailua, sairaankuljetuslentoja eikä myöskään rahtilentoja. Myös monet muut maat Euroopassa ovat keskeyttäneet matkustajalennot Britanniaan.

Lue myös: THL:n koronavirustutkimuksessa optimistisia havaintoja – rokotteet voivat antaa pitkäkestoisen suojan

Kommentoi Facebookissa