Matti Mattsson jäi harmittavan vähän mitalista

Matti Mattsson on Suomen uinnin kärkinimiä

Matti Mattsson on Suomen uinnin kärkinimiä. (Kuva AOP)

Matti Mattsson jäi harmittavasti neljänneksi uinnin EM-kisojen 200 metrin rintauinnin finaalissa.

UINTI Matti Mattsson sijoittui neljänneksi uinnin EM-kisoissa Budapestissa 200 metrin rintauinnissa. Mitali oli Mattssonilla todella lähellä, sillä hän johti kisaa vielä 100 metrin kohdalla.

EM-kultaan matkalla puristi Venäjän Anton Tshupkov. Hopeaa otti Hollannin Arno Kamminga ja pronssia Ruotsin Erik Persson. Mattsson hyytyi lopussa ja jäi pronssista kahdeksan kymmenystä.

– Ensimmäiseen sataseen paloi ehkä vähän liikaa tsäbää. Jos olisin vähän löysemmin lähtenyt, niin se olisi ehkä kantanut hiukan pidemmälle. Jos kisan meinaa voittaa, niin kyllähän kisaan pitää lähteä mukaan. Tokiota ajatellen, jos eilistä välieräuintia miettii, niin koen, että siinä oli sekunti vielä löysää. Kyllä tällä hetkellä nakertaa, mutta kai tämä iloksi tästä vielä muuttuu, Mattsson kommentoi Uimaliiton tiedotteessa.

Mattsson teki EM-kilpailuissa neljä Suomen ennätystä. Hän paransi maanantaina 100 metrin rintauinnin SE-aikaa kahdesti ja teki saman keskiviikkona 200 metrin rintauinnissa.

Mattssonin kauden päätavoitteena ovat Tokion olympiakisat. Niissä mitalia ei välttämättä voi pitää realistisena tavoitteena, mutta finaalipaikkaan Mattssonilla lienee hyvät mahdollisuudet.

Mimosa Jallow oli 100 metrin selkäuinnin välierien 16:s ajalla 1:00.82. Aamulla Jallow ui uransa toiseksi parhaan ajan 1:00.31, joka oli todella lähellä hänen nimissään olevaa Suomen ennätystä 1:00.28 sekä Tokion A-rajaa 1:00.25.

Aamun alkuerissä Fanny Teijonsalo jatkoi hyviä uintejaan ja paransi 100 metrin selkäuinnissa omaa ennätystään kuudella kymmenyksellä. Aika 1:01.82 oikeutti alkuerien sijalle 26.

Martta Ruuska oli naisten 200 metrin rintauinnissa alkuerien 26:s. Miesten 50 metrin perhosuinnissa Niko Mäkelä oli 33:s, Anton Herrala 42:s ja Ari-Pekka Liukkonen 46:s. Liukkosen ja Herralan päämatka, 50 metrin vapaauinti, on vuorossa lauantaina.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Upeita olympiauutisia suomalaisesta painista – ”Ihan käsittämätön temppu”

Kommentoi Facebookissa