Veturinkuljettajien mielenilmaisu pysäyttää junaliikenteen – lähes kaikki junat peruttu perjantaina

Mielenilmaisu ei koske torstaina lähteviä yöjunia, kiskobusseja tai Kouvolan ja Kotkan välisiä junia.

Mielenilmaisu ei koske torstaina lähteviä yöjunia, kiskobusseja tai Kouvolan ja Kotkan välisiä junia. (Kuva VR/ Juuso Noronkoski)

VR:n veturinkuljettajien lakko keskeyttää myös HSL:n lähijunaliikenteen kokonaisuudessaan.

JUNALIIKENNE Rautatiealan Unioni Ry on ilmoittanut työtaistelutoimenpiteistä, jotka vaikuttavat koko Suomen junaliikenteeseen perjantaina 21.5.2021.

Mielenilmauksen vuoksi lähes kaikki matkustajaliikenteen junat perutaan klo 00–24. Mielenilmaisu ei koske torstaina lähteneitä yöjunia, kiskobusseja tai Kouvolan ja Kotkan välisiä junia. Mielenilmaisulla on vaikutuksia myös VR:n tavaraliikenteeseen.

Veturinkuljettajien mukaan mielenilmaisu on vastalause VR:n henkilöstöpolitiikalle.

– Pahoittelemme matkustajille ja teollisuuden asiakkaillemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa. Olemme yllättyneitä mielenilmauksesta ja pettyneitä, että neuvotteluyrityksistämme huolimatta olemme päätyneet tähän tilanteeseen, kertoo VR Groupin liikenne- ja turvallisuusjohtaja Nina Mähönen.

VR:n veturinkuljettajien lakko keskeyttää myös HSL:n lähijunaliikenteen perjantaina. HSL ei järjestä lakkotilanteessa korvaavaa liikennettä. Koska riskinä on, että bussit täyttyvät tilanteessa herkästi, HSL pyytää välttämään joukkoliikenteen käyttämistä, jos matkan voi jättää tekemättä.

Lue myös: VR asetti maskipakon kaikkiin juniin – ”Junissa ei ole todettu yhtään tartuntaa asiakkailla”

Kommentoi Facebookissa