Matti Suur-Hamarille jälleen mitali – paralympialaisten pronssille viimeisellä laskulla

Matti Suur-Hamari kasvatti sekä omaansa että Suomen mitalisaldoa paralympialaisissa.

Matti Suur-Hamari kasvatti sekä omaansa että Suomen mitalisaldoa paralympialaisissa. (Kuva AOP)

Jo kultaa voittaneen rovaniemeläisen pronssi on Suomen kolmas mitali kisoissa.

PARALYMPIALAISET Lumilautailija Matti Suur-Hamari ehti jo voittaa lumilautacrossin kultaa Pyeongchangin paralympialaisissa, ja nyt mitalitili kasvoi lisää. Menestystä osattiin ounastella, sillä Suur-Hamari on hallitseva lumilautacrossin sekä nyt kilpaillun banked slalomin maailmanmestari.

Suur-Hamari nousi neljänneltä tilalta palkintokorokkeelle, kun 31-vuotiaan rovaniemeläisen viimeisen laskun aika 49,51 oli kisan kolmanneksi nopein. Mitalin väri vaihtui kuitenkin pronssiseksi, sillä edelle ehti Japanin kultamitalisti Gurimu Narita ajalla 48,68, Yhdysvaltojen Evan Strongin aika oli 49,20.

Aikoinaan moottoripyöräonnettomuudessa vasemman jalkansa menettänyt Suur-Hamari oli pudottanut juuri Strongin lumilautacrossin välierässä. Suomalaisista Matti Sairanen oli banked slalomin omassa luokassaan sijalla 20.

Nyt voitettu mitali oli Suur-Hamarille kisojen toinen ja Suomelle kolmas. Maastohiihtäjä Ilkka Tuomisto on ehtinyt myös voittaa pronssia, miesten pystyluokkien sprinttikisassa. Sprinttifinaali oli erittäin tiukka, sillä loppusuoralle tultiin neljän miehen tasaisessa rintamassa.

Loppukirikamppailun vei Kazakstanin Alexandr Kolyadin ja toiseksi tuli Japanin Yoshihiro Nitta. Pronssimitalistia tarkisteltiin pitkään maalikamerakuvista ja loppujen lopuksi tuomaristo päätti jakaa mitalin Tuomiston ja Kanadan Mark Arendzin kanssa.

Kommentoi Facebookissa