Max Verstappen karkaamassa mestaruuteen – Valtteri Bottaksella heikkoa

Max Verstappen nauttii shampanjaa voitettuaan Hollannin Zandvoortissa ajetun kotikisansa. (Kuva Red Bull Content Pool)

Max Verstappen ajoi voittoon Zandvoortissa. Valtteri Bottas keskeytti moottorivikaan.

FORMULA 1 Red Bullin Max Verstappen ajoi voittoon kotikisassaan Hollannin F1-kilpailussa Zandvoortin radalla. Toisen perättäisen voittonsa Zandvoortissa ottanutta Verstappenia vastaan muilla ei ollut lopulta jakoa.

Mercedeksen George Russell ajoi kisassa toiseksi. Ferrarin Charles Leclerc oli kolmas.

Mercedeksen Lewis Hamilton yritti haastaa Verstappenia yhden pysähdyksen taktiikallaan, mutta turva-auto ja virtuaalinen turva-auto vesittivät tämän suunnitelman. Hamilton olikin pettynyt mies jäätyään neljänneksi.

Kisan lopussa Hamiltonin tallikaverille Russellille vaihdettiin tuoreet renkaat, mutta Hamilton jätettiin helpoksi maaliksi kärkeen. Uhkapeli ei toiminut. Hamilton haukkuikin tallinsa radioviesteissä painokelvottomin sanoin.

Ferrarin Carlos Sainz kärsi jälleen tallinsa mokista. Ferrari mokaili varikolla ja pilasi espanjalaisen kisan. Päälle tuli vielä viiden sekunnin aikasakko ja Sainz oli tuloksissa vasta kahdeksas.

Alfa Romeon ja Valtteri Bottaksen kausi kulkee alamäkeen. Zandvoortissa Bottas keskeytti moottorivikaan.

– Joo, moottori taisi mennä. Siinä alkoi tehoja hävitä suoran alussa. Tuli vähän lieskaa ja sellainen kolina kävi konehuoneessa. Siitä ei kyllä enää ajettavaa tullut, Bottas kommentoi Viaplayn haastattelussa.

Bottas ajoi kuudennen perättäisen pisteettömän kisansa. Hän on pudonnut MM-sarjassa kymmenenneksi.

– Kolmas keskeytys putkeen, niin ei se hyvä tilanne ole. Mutta, mutta pitää yrittää selvittää, miksi tuli taas tekninen ongelma, Bottas sanoi.

Verstappen johtaa MM-sarjaa 109 pisteen erolla toisena olevaan Leclerciin. Ajamatta kaudesta on seitsemän kisaa, joten Verstappen saattaa varmistaa toisen maailmanmestaruutensa jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä.

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Italian Monzassa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Max Verstappen ylivoimainen – Valtteri Bottaksella surkea syntymäpäivä

Kommentoi Facebookissa