Max Verstappen laittoi Mercedekselle jauhot suuhun – kakutti David Coulthardin

Max Verstappen kilpailee Red Bullilla

Max Verstappen kilpailee Red Bullilla. (Kuva AOP)

Max Verstappen dominoi Bahrainin F1-kisan aika-ajoja. Valtteri Bottas oli tuloksissa kolmas ja Kimi Räikkönen 14:s.

FORMULA 1 Red Bull -kuski Max Verstappen on hallinnut Bahrainin F1-kisaviikonloppua. Hän oli nopein jokaisessa harjoitussessiossa ja ajoi myös paalupaikalle.

Aika-ajoissa Verstappen oli yllättävänkin nopea. Hän päihitti toiseen ruutuun ajaneen seitsenkertaisen maailmanmestarin Mercedeksen Lewis Hamiltonin lähes neljällä kymmenyksellä.

Verstappenin paalupaikka ei ollut yllätys, mutta näin suuri ero Mercedekseen oli.

– Auto toimii erittäin hyvin ja sen ajaminen on nautittavaa. Aika-ajofinaalin ensimmäinen kierrokseni ei ollut mitenkään erityinen, mutta lopulta löysin tasapainon, Verstappen sanoi Formula ykkösten tv-haastattelussa.

Verstappen on sunnuntaina tietysti voittajasuosikki. Hän antaa ymmärtää, ettei hyvistä tuloksista huolimatta ole varaa lepäillä laakereilla.

– Ei ole takeita mistään. On vain jatkettava kovaa puskemista, hän sanoi.

Mercedeksellä oli ollut Bahrainin talvitesteissä vaikeuksia. Kisaviikonloppunakaan vauhti ei ole riittänyt Verstappenin ohjastamaa Red Bullia vastaan.

Hamilton odotti eron olevan jopa suurempi. Hänen mukaansa Mercedes on löytänyt lisävauhtia, mutta antoi myös ymmärtää, ettei päässyt autollaan kovempaa.

– Olemme tehneet hyvää työtä testien jälkeen ja kaventaneet eroa Red Bulliin, Hamilton sanoi.

Valtteri Bottas oli aika-ajoissa kolmas jäätyään Hamiltonista kaksi kymmenystä. Bottas ei ollut pettynytkään.

– Aika-ajofinaalissa käytössäni oli enää yksi setti uusia renkaita ja sen takia oli vaikeaa taistella. Tulos ei ole liian huono, mutta emme ole siellä, missä meidän pitäisi olla. Kolmas ruutu tuli kuitenkin ja kaikkihan on edelleen mahdollista, Bottas sanoi.

Bottas myös onnitteli haastattelija David Coulthardia, joka aika-ajopäivänä täytti 50 vuotta. Heti Bottaksen haastattelun jälkeen Verstappen kävi paiskaamassa kakun Coulthardin naamalle.

Neljänneksi aika-ajoissa sijoittui Ferrarin Charles Leclerc. Alpha Taurin Pierre Gasly oli viides ja McLarenin Daniel Ricciardo kuudes.

Verstappenin uusi tallikaveri Sergio Perez oli merkittävä pettymys oltuaan tuloksissa vasta 11:s. Samalla Perez antoi runsaasti tasoitusta Mercedekselle, jonka kuljettajat Hamilton ja Bottas voivat paremmista starttiasetelmistaan tehdä parempaa tiimityötä.

Kimi Räikkönen oli aika-ajoissa 14:s. Hän hävisi Alfa Romeo –tallikaverilleen Antonio Giovinazzille yli puolella sekunnilla. Ero oli hämmästyttävän suuri.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottaksella totuuden hetki – tulos tai ulos

Kommentoi Facebookissa