Max Verstappen paalulta mestaruusjahtiin – Valtteri Bottas yrittää katkaista putkensa

Red Bull radalla Suzukassa. (Kuva Red Bull Content Pool)

Max Verstappen oli nopein Suzukan F1-kilpailun aika-ajoissa. Valtteri Bottas oli tuloksissa 12:s.

FORMULA 1 Red Bullin Max Verstappenille tarjoutuu sunnuntaina loistava tilaisuus varmistaa uransa toinen peräkkäinen F1-mestaruutensa. Verstappen ampaisee mestaruusjahtiin Suzukan radalla ajettavaan Japanin osakilpailuun paalupaikalta.

Verstappen saavutti Japanissa kauden viidennen paalupaikkansa täpärästi ennen Ferrarin Charles Leclerciä. Verstappen tykitti lukemat 1.29,304, joista Leclerc jäi vain 0,010 sekuntia.

Verstappen juhlii sunnuntaina mestaruutta, jos hän saavuttaa kauden vähintään kahdeksan pistettä Leclerciä enemmän. Verstappen olisi mestari, jos voittaisi kisan ja ajaisi nopeimman kierroksen, vaikka Leclerc ajaisikin toiseksi.

Ferrarin Carlos Sainz oli aika-ajojen kolmanneksi nopein. Sen jälkeen tulostilalla olivat Red Bullin Sergio Perez, Alpinen Esteban Ocon ja Mercedeksen Lewis Hamilton tässä järjestyksessä.

Alfa Romeon Valtteri Bottaksen tie nousi pystyyn aika-ajojen toisessa osiossa. Hänen sijoituksensa oli 12:s.
Bottas korosti Viaplayn haastattelussa, että hänellä oli todellakin kaikki mahdollinen pelissä. Tämä oli tällä kertaa maksimisuoritus, sillä Bottas ei tehnyt virheitä aika-ajoissa.

– No joo, oliko joku viisi sadasosaa Q3:sta. Tasaista oli. Ei virheitä, hyviä kierroksia.

Bottas sai autoonsa päivityksiä Japaniin.

– Tuntui ainakin Q2:ssa, että sain siitä (autosta) kaiken irti. Ei jäänyt aikaa pöydälle, Bottas tähdensi.

Japanin GP:n perjantain harjoitukset ajettiin märällä radalla. Lauantaina oli kuivaa. Sunnuntain kisan olosuhteista ei ollut vielä aika-ajojen jälkeen tarkempaa tietoa. Sateen uhka on läsnä.

Bottaksen mukaan hänen autonsa säädöt ovat kelpo iskussa sataa tai paistaa.

– Tällä radalla ei ole kauheasti eroa sadekelin ja kuivan kelin säädöillä.

Bottas on ajanut kahdeksan perättäistä kisaa saavuttamatta pisteitä. Suzukassa hänellä on hyvä sauma heikon putken katkaisuun.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottaksen kehno putki vain jatkuu

Kommentoi Facebookissa