Mediassa Teemu Pukin varjossa – Huuhkaja-pelaajilla lupaava syksy Saksassa

Huuhkajien Lukas Hradecky toimii myös Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahtina.

Huuhkajien Lukas Hradecky toimii myös Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahtina. (Kuva AOP)

Bundesliigassa pelaa neljä suomalaista. Kaikkia heitä tarvittaisiin ensi kesänä Huuhkajien EM-kisajoukkueessa.

JALKAPALLO Uutisointi Huuhkaja-pelaajista eurokentillä on painottunut tällä kaudella Teemu Pukkiin. Siinä sivussa on suomalaispelaajien hyvät otteet Saksan Bundesliigassa ovat jääneet vähemmälle huomiolle.

Bundesliigassa pelaa neljä suomalaista. Tunnetuin heistä on tietysti Bayer Leverkusenin maalivahti Lukas Hradecky.

Leverkusenin ykkösmaalivahtina Hradecky torjuu nyt toista kauttaan siirryttyään seuraan toisessa kesänä Eintracht Frankfurtista. Viime kaudella Leverkusen sijoittui Bundesliigassa neljänneksi ja Hradeckyn unelma toteutui hänen päästyään pelaamaan Mestareiden liigaa.

Sunnuntaina päättynyt syyskausi Leverkusenilta oli aika lailla odotettu. Bundesliigan sarjataulukossa joukkue on kuudentena voitettuaan 17 ottelustaan kahdeksan ja pelattuaan neljästi tasan.

Kärjessä olevasta energiajuomayhtiön nurmipalloseurasta RB Leipzigista Leverkusen on jäänyt yhdeksän pistettä. Neljäntenä olevaan Borussia Dortmundiin matkaa on kuitenkin vain kaksi pistettä.

Mestareiden liigassa Leverkusen ei päässyt alkulohkostaan jatkoon, mutta sijoittui kuitenkin kolmanneksi jatkaen europelejään helmikuussa Eurooppa-liigassa.

Hradecky on säilyttänyt asemansa Leverkusenin ykkösmaalivahtina. Lauantaina viimeisessä talvitaukoa edeltävässä ottelussa hän torjui 1-0 -voiton Mainzista.

Hradeckyn seurakaveri Joel Pohjanpalo toipui syksyllä pahasta jalkavammastaan, jonka takia hän oli noin vuoden verran sivussa. Leverkusenissa Pohjanpalo ehti saada Bundesliigassa jämäminuutteja, kunnes marraskuussa Suomen maajoukkueen harjoituksissa loukkasi jalkansa uudelleen.

Pohjanpalon onneksi kyse ei ollut vakavasta vammasta. Lauantain Mainz-ottelussa hänet nähtiin jälleen vaihtopenkillä.

Augsburgin laitapelaaja Fredrik Jensen alkaa vakiinnuttamaan paikkaansa joukkueessaan. Jensen on päässyt jo avaukseen ja on myös tehnyt ensimmäisen maalinsa Bundesliigassa.

Augsburg päätti syyskautensa lauantaina 1-3 -tappioon kärkijoukkue RB Leipzigille. Siinä ottelussa Jensen ei pääsi vaihdosta kentälle.

Huuhkajissa jo lopettanut toppari Niklas Moisander jatkaa yhä uraansa Werder Bremenin luottomiehenä. Tosin seuran menestys ei ole vastannut odotuksia Bremenin majaillessa sarjataulukossa kolmanneksi viimeisenä.

Bundesliigan kausi käsittää vain 34 kierrosta, kun muissa Euroopan suurissa liigoissa pelataan 38 kierrosta. Pelit jatkuvat vasta tammikuun loppupuolella, mikä vähentää pelaajien kuormitusta.

Bundesliigan mallista on keskusteltu Englannissakin, mutta siellä pelaajien ylikuormituksesta halutaan sitkeästi pitää kiinni.
Suomen maajoukkueelle on tietysti hyvä asia, että Hradeckylle, Pohjanpalolle ja Jensenille säästyy energiaa EM-kisoihin. Kaikki kolme ovat varmasti Huuhkajien EM-ryhmässä, jos vain ovat pelikunnossa.

Moisander antoi ymmärtää, että voisi palata maajoukkueeseen, jos pyyntö EM-kisoihin tulisi. Väkisin hän ei ole itseään kisoihin kuitenkaan työntämässä.

Se on selvää, että Suomelle Moisanderin palvelukset olisivat tarpeen. Joona Toivion tai Paulus Arajuuren loukkaantuessa Suomella ei ole toppariosastolle riittävän hyvää pelaajamateriaalia penkillä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tukala tilanne – Teemu Pukin tehottomuus kostautuu Norwichille armotta

Kommentoi Facebookissa