Mediayhtiölle syytteitä työsuojelurikoksista – työntekijä mursi kätensä, toisen sormi jäi kiinni kuljetushihnaan

Syyttäjä vaatii tapauksista sekä henkilöille sakkorangaistusta että yritykselle yhteisösakkoa. (Kuvituskuva Fotolia)

Yhtiön johtoportaaseen kuuluvat saivat syytteet loukkaantumisiin johtaneista tapahtumista.

TYÖSUOJELU Joensuussa toimiva ja Helsingin pörssissä noteerattu mediayhtiö PunaMusta Media Oyj on saanut Tampereella nipun syytteitä muun muassa työsuojelurikoksista. Syytäjä vaatii yhtiölle noin 30 000 euron sakkoa.

Ensimmäinen syyte tuli tapauksesta, kun työntekijä tuli työpaikalleen, kaatui liukkaalla lattialla ja ranne murtui. Vamma vaati leikkaushoitoa. Onnettomuus sattui joulukuussa 2018. Työpisteen ulko-ovi oli tapana kiilata auki, jotta työhön tulevien ei tarvitsisi käyttää kulkukorttia oven avaamiseen.

Oven edustalle kertyi lunta ja vettä, ja pakkasella muodostui jäätä. Töihin tullessaan naispuolinen työntekijä kaatui ja käsi murtui. Onnettomuus aiheutti kolmelle yhtiön johtoportaaseen kuuluvalle syytteen työsuojelurikoksesta ja vamman tuottamuksesta.

Neljälle johtoportaaseen kuuluvalle henkilölle tuli syyte toisesta työsuojelurikoksesta. Onnettomuus tapahtui lehtinippujen pakkauskoneella. Työntekijä havaitsi lehtinippujen kuljetushihnalla ylimääräisen paperin tai muovin palan ja yritti poistaa sitä käsin.

Kuljetushihna tarttui työntekijän oikean käden nimettömään sormeen, veti sen hihnan ja rullan väliin ja sormesta irtosi pala. Syyttäjän mukaan kyseessä oli koneen puutteellinen suojaus. Yrityksen johtoporras laiminlöi työntekijöiden terveydestä ja turvallisuudesta huolehtimisen, sanoo syyttäjä.

Syyttäjä vaatii neljälle mediayhtiön johtoportaaseen kuuluvalle henkilölle sakkorangaistusta ja yritykselle 30 000 euron yhteisösakkoa.

Lue myös: Miljardiluokan liikevaihdon omaavalle yhtiölle vaaditaan sakkoja – vaara oli tiedossa, mutta toimiin ei ollut ryhdytty

Kommentoi Facebookissa