Miljardiluokan liikevaihdon omaavalle yhtiölle vaaditaan sakkoja – vaara oli tiedossa, mutta toimiin ei ollut ryhdytty

Syyttäjän mukaan esimiehet olivat laiminlyöneet hätäpysäytyslaitteen määräysten mukaisuudesta huolehtimisen. (Kuvituskuva Fotolia)

Koneeseen tuli häiriö ja työntekijä painoi hätäpysäytysnappia, mutta kone ei pysähtynyt.

TYÖTURVALLISUUS Syyttäjä vaatii Valmet Technologies Oy:lle 15 000 euron yhteisösakkoa työturvallisuusrikoksesta. Sakkoja vaaditaan lisäksi kahdelle firman esimiehelle.

Onnettomuus tapahtui runsaat kaksi vuotta sitten, heinäkuussa 2019. Valmetin kutomo-osastolla työskennelleen naisen peukalo murtui, kun koneeseen tuli häiriö. Valmet Technologies Oy:n kutomo-osastolla valmistetaan muun muassa kuivatusviiroja ja suodatinkankaita. Tällaisella koneella onnettomuus tapahtui.

Koneeseen tuli häiriö ja työntekijä painoi hätäpysäytysnappia. Kone ei pysähtynyt, naisen peukalo jäi jumiin ja murtui. Työtoverit saivat irrotettua naisen pinteestä.

Syyttäjän mukaan esimiehet olivat laiminlyöneet hätäpysäytyslaitteen määräysten mukaisuudesta huolehtimisen. Vaara oli tiedossa, mutta toimiin ei ollut ryhdytty sen poistamiseksi. Lisäksi syyttäjä toteaa, että työharjoittelussa ollutta naista ei ollut opastettu siihen, miten häiriön tapahtuessa on toimittava.

Syyttäjä vaatii Valmetille 15 000 euron yhteisösakkoa. Lisäksi sakkoja vaaditaan kahdelle esimiesasemalla olevalle henkilölle.

Valmet Technologies on miljardiluokan yritys. Sen liikevaihto on lähes 1,8 miljardia euroa. Työntekijöitä yhtiössä on noin 4100.

Lue myös: Työtapaturmien määrä nousee tänä vuonna – palkansaajille sattuu noin 110 000 onnettomuutta

Kommentoi Facebookissa