Megan Rapinoe -huuma vain paisuu – FIFA kiittää

Megan Rapinoe on naisjalkapalloilun maailman huippuja.

Megan Rapinoe on naisjalkapalloilun maailman huippuja. (Kuva AOP)

Megajulkkis Megan Rapinoe teki kaksi maalia Yhdysvaltojen voittaessa jalkapallon MM-kisojen puolivälierässä Ranskan 2-1.

JALKAPALLO Jalkapallon naisten MM-turnaus nauttii ennennäkemätöntä suosiota. Vuosi 2019 jäänee historiaan naisten maajoukkuejalkapallon läpimurtona huipputuotteeksi.

Emäntämaa Ranskan turnaus tuli päätökseensä perjantaina Yhdysvaltojen voitettua ranskalaiset puolivälieräottelussa 2-1. Yksi nainen varasti shown Megan Rapinoen tehtyä yhdysvaltalaisten molemmat maalit.

Parempaa käsikirjoitusta kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA ei olisi voinut toivoa. Rapinoen persoonaan liittyvä draama sai jälleen uuden käänteen ja jatkoa seuraa vielä ensi viikolla.

MM-kisojen aikana Rapinoe on ollut presidentti Donald Trumpin kanssa sanasodassa. Heidän debattinsa ei peruspiirteiltään sinänsä eroa Trumpin ja hänen vastustajiensa käymästä keskustelusta, mutta tällä kerralla huomio paisuu, koska keskustelua käydään ympäri maailmaa seuratussa urheilutapahtumassa.

Rapinoen kannanottojen myötä naisten MM-jalkapallo on löytänyt Yhdysvalloissa ja muuallakin valtavasti lisää yleisöä. FIFA saa tuotteelleen ilmaista mainosta.

Rapinoe tunnetaan Trumpin vastustajana ja ”pride-ikonina”. Siinä sivussa unohtuu, että hän on erittäin hyvä pelaaja. Yksi maailman taitavimmista laitapelaajista, joka on ollut Yhdysvaltojen maajoukkueen menestyksissä merkittävässä roolissa.

Sekin unohtuu, että jalkapallo on joukkuepeli, eikä Rapinoe voita pelejä yksin. Ranska-ottelussa Yhdysvallat puolusti vahvan vastustajansa tehokkaasti pois maalipaikoilta. Toisella puoliajalla Ranska sai juonesta kiinni paremmin, mutta ei kyennyt nousemaan tasoihin.

Yhdysvallat jatkaa turnaustaan tiistaina välieräottelulla Englantia vastaan. Molemmissa maissa ottelu saa valtavaa julkisuusarvoa.
Englanti ei ole voittanut miesten jalkapallossa kultaa kuin vuoden 1966 MM-kotikisoissaan, jos yli sadan vuoden takaisia olympiavoittoja ei lasketa. Maassa jännitetäänkin, pystyisikö naisten maajoukkue palauttamaan kunnian.

Naisten MM-kisoissa Englannin paras saavutus on vuoden 2015 MM-pronssi. EM-kisoissakaan Englanti ei ole voittanut koskaan kultaa. Vuonna 2009 Englanti selviytyi Suomessa pelatussa EM-turnauksessa loppuotteluun, mutta hävisi finaalissa Saksalle 2-6.

Yhdysvallat on englantilaisille vastustaja, joka herättää paljon tunteita monessakin mielessä. Se lienee selvää, että ensi tiistaina Englannissa tehdään naisten jalkapallon uusi katsojaennätys. Englanti-USA -pelistä tulee varmasti Englannissa vuoden katsotuin jalkapallo-ottelu toistaiseksi.

Teksti Otto Palojärvi


Lue myös: USA:n naisten kohupelaaja jatkaa Muhammad Alin tiellä – Donald Trumpia ärsyttää

Kommentoi Facebookissa