Mercedes-AMG päihitti Alfa Romeon ennätysajan – Nürburgringin uusi katumaasturikuningas on tässä

Muskelimersun pellin alla murisee tupla-ahdettu nelilitrainen V8.

Muskelimersun pellin alla murisee tupla-ahdettu nelilitrainen V8. (Kuva Mercedes-AMG)

Tähtimerkin urheiludivisioona toi radalle keskikokoisen GLC-katumaasturinsa kuumimman version.

AUTOT Saksan Eifel-vuoriston syleilyssä kiemurteleva Nürburgring on kuulunut jo yli 90 vuoden ajan maailman legendaarisimpien kilparatojen joukkoon. Radan pohjoislenkki, eli Nordschleife on toiminut pitkään myös tärkeänä testipaikkana autoteollisuudelle, ja monen autouutuuden alustan säädöt viimeistellään juuri siellä.

Tämä koskee erityisesti sporttisia malleja, joiden saavuttamilla kierrosajoilla on viime vuosina ollut entistä suurempi merkitys myös markkinoinnin kannalta. Niinpä Nürburgringin kierrosennätyksistä on käyty melkoista taistelua eri luokissa, jotka ulottuvat etuvetoisista hot hatcheista seitsemänpaikkaisiin katumaastureihin.

Viisipaikkaisten SUV:ien luokassakin Ringin kierrosaikakuninkuus on kiertänyt viime aikoina usean eri valmistajan hallussa. Ensin brittien ylpeys Range Rover tykitti mekaanisesti ahdetulla Sport SVR:llä kahdeksan minuutin ja 14 sekunnin aikaan, mikä ei kuitenkaan kestänyt ennätyksenä pitkään. Porsche ylsi nimittäin Cayenne Turbolla jo alle kahdeksan minuutin kierrokseen, kun kellot pysähtyvät tarkalleen aikaan 7:59.74.

Seuraavaksi radalle rynnisti Alfa Romeo Stelvio Quadrifogliollaan, jota vauhdittaa Ferrari-pohjainen tuplaturbo-V6. Alfa kiersi yli 500 hevosvoiman voimin Nordschleifen viime vuonna seitsemän minuutin ja 51,7 sekunnin aikaan, mikä alkoi olla jo kovaa tasoa matalampikattoisten sporttisedanienkin joukossa. Tämäkin ennätys oli kuitenkin tehty rikottavaksi, ja nyt yritykseen ryhtyi Mercedes-AMG.

Tähtimerkin urheiludivisioona toi Nürburgringille keskikokoisen GLC-katumaasturinsa kuumimman version, joka tottelee GLC 63 S -nimeä. Muskelimersun pellin alla murisee tupla-ahdettu nelilitrainen V8, joka luovuttaa 510 heppaa ja 700 newtonmetrin maksimiväännön. Ne riittävät kiidättämään katumaasturin vain 3,8 sekunnissa nollasta sataan, ja meno päättyy elektroniikan leikkaamana vasta 250 km/h:n nopeudessa.

Ringillä AMG-Mersun ratin taakse istahti merkin tuotekehitysinsinöörinä toimiva Markus Hofbauer, ja olosuhteet radalla olivat kuulemma jo syksyiset. Tästä huolimatta tulokseksi saatiin katumaasturien uusi kierrosennätys vain yhdellä yrittämällä. Kellot seisahtuivat seitsemän minuutin ja 49,369 sekunnin aikaan, eli Alfa Romeon suoritus parani reilulla kahdella sekunnilla.

Saksan Affalterbachissa päämajaansa pitävä Mercedes-AMG pysyi saksalaisen asiallisena suorituksensa jälkeen. Sitä ei nimittäin kommentoitu juuri lainkaan, mutta kierroksesta julkaistiin sentään video. Kuva puhuu tässäkin tapauksessa enemmän kuin tuhat sanaa, ja ehkäpä niukka tiedotuspolitiikka on tarkoituksellinen vastaveto italialaisten hehkutukselle Alfan kierrosennätyksen jälkeen.

Lue myös: Mercedes-AMG:n F1-tekniikkainen hyperauto viivästyy – syynä voimanlähteen säätäminen katukäyttöön

Kommentoi Facebookissa