Mercedes juhli kaksoisvoittoa Kanadassa – Valtteri Bottas taisteli toiseksi

Valtteri Bottas jatkaa hyviä otteitaan, nyt tuli takuuvarma toinen sija.

Valtteri Bottas jatkaa hyviä otteitaan, nyt tuli takuuvarma toinen sija. (Kuva AOP)

Kimi Räikkönen oli lopputuloksissa seitsemäs, kisa meni pilalle auton vaurioituessa.

FORMULA Lopputulos Kanadan F1-osakilpailussa ei ollut sinänsä yllätyksellinen, kun Mercedes-kuljettajat nappasivat kaksoisvoiton. Lewis Hamilton oli ruutulipulla vajaat 20 sekuntia ennen tallikaveriaan Valtteri Bottasta, ja kavensi samalla Ferrarin Sebastian Vettelin MM-pistejohdon 12 pisteeseen.

Paalupaikalta lähtenyt Hamilton johti koko kisan ajan. Vettelin lähtöruutu oli toinen ja Bottas starttasi kolmosruudusta, Kimi Räikkösen viereltä. Eniten kiusaa Bottakselle teki kuitenkin Max Verstappen, jonka keskeytyksen jälkeen suomalainen nousi toiseksi, ja piti paikkansa takuuvarmasti loppuun asti. Red Bullin Daniel Ricciardo oli lopputuloksissa kolmas, 35 sekuntia Hamiltonin perässä.

Ferrarilla oli ongelmia vaurioiden kanssa. Sebastian Vettelin etusiipi vahingoittui jo heti alkukierroksilla Verstappenin osuessa siihen, ja Vettel joutui tekemään ylimääräisen varikkopysähdyksen. Saksalainen oli lopulta neljäs.

Räikkönen puolestaan kurvasi nurmikon kautta kurvin leveäksi, jonka jälkeen hänellä oli ongelmia auton käyttäytymisen kanssa. Tiimiradiossa kuultiinkin kansainvälisessä lähetyksessä teknisten murheiden lomassa Kimiltä lipsahtanut supisuomalainen sana, joka alkaa v-kirjaimella ja siinä on viisi kirjainta.

Kommentoi Facebookissa