Mercedes päätymässä Valtteri Bottakseen – jatkouutista odotetaan pian julkistettavaksi

Valtteri Bottasta ei tyydytä MM-sarjan toinen sija.

Valtteri Bottasta ei tyydytä MM-sarjan toinen sija. (Kuva AOP)

Motorsport-Total -sivuston tietojen mukaan Valtteri Bottas jatkaa Mercedeksellä 2020.

FORMULA 1 Spekulointi Valtteri Bottaksen uran jatkosta ensi kaudella on päättymässä. Motorsport-Total -sivuston mukaan Bottas tulee jatkamaan Mercedes-tallissa myös 2020.

Bottas allekirjoittanee jatkosopimuksensa pian. Motorsport-Totalin mukaan jatkosopimus onkin ”muodollisuus”.

Vuosi sitten Bottas teki Mercedeksen kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen, johon sisältyi vain optio vuodesta 2020. Kun Mercedes ei käyttänyt optiotaan Bottaksen jatkosta aiemmin tänä kesänä, esiintyi julkisuudessa huhuja, ettei Mercedes jatkaisikaan Bottaksen kanssa yhteistyötä ensi kaudella.

Mercedeksen varakuskia Esteban Oconia pidettiin vahvana ehdokkaana Bottaksen korvaajaksi. Myös Fernando Alonso oli yhteydessä Mercedekseen.

Bottas on tällä kaudella pystynyt kuitenkin turvaamaan Mercedeksen ylivoimaisen johdon valmistajien mestaruustaistossa. Mercedeksellä ei menestyksen osalta ole tarvettakaan kuljettajavaihdokseen, joten vuoden jatkopesti Bottaksen kanssa on looginen ratkaisu.

Lewis Hamilton tulee hyvin toimeen Bottaksen kanssa. Mercedes-tallikaverusten välillä ei ole ollut riitoja, kuten Hamiltonilla oli Nico Rosbergin kanssa, kun miehet ajoivat tallikavereina 2013-16.

Bottas pääsi Mercedekselle 2017 Rosbergin lopetettua uransa voitettuaan 2016 maailmanmestaruuden. Mercedes-autolla Bottas on voittanut viisi kilpailua.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Saksassa ajetaan hirmuhelteissä – Valtteri Bottaksella totinen paikka Alonso-huhujen keskellä

Kommentoi Facebookissa