Saksassa ajetaan hirmuhelteissä – Valtteri Bottaksella totinen paikka Alonso-huhujen keskellä

Valtteri Bottaksen sopimus Mercedeksen kanssa umpeutuu tämän kauden jälkeen.

Valtteri Bottaksen sopimus Mercedeksen kanssa umpeutuu tämän kauden jälkeen. (Kuva AOP)

Valtteri Bottaksella on kova haaste, kun pitäisi kuroa Lewis Hamiltonin MM-pistejohtoa kiinni.

FORMULA 1 Formula ykkösten kausi ohittaa puolivälin ensi viikonloppuna Saksan Hockenheimissa. Valtteri Bottaksella on kova haaste, kun pitäisi kuroa Lewis Hamiltonin MM-pistejohtoa ja samalla tulisi antaa näyttöjä ensi kauden sopimusneuvotteluja varten.

Edellisessä kisassa Englannin Silverstonessa Bottas koki katkeran pettymyksen. Turva-auto vei käytännössä hänen voittomahdollisuutensa ja Hamilton ajoi onnekkaaseen voittoon kasvattaen etumatkansa Bottakseen jo 39 pisteeseen.

Mutta kaikkihan on vielä Bottaksen omissa käsissä.

– Emme ole edes puolivälissä kautta ja aika paljon voi vielä tapahtua. Näyttää siltä, että kamppailu käydään minun ja Lewisin välillä, koska ero on niin suuri muihin ja nyt keskityn vain itseeni. Pystyn ottamaan Lewisin kiinni, Bottas sanoi Racingnews365:n mukaan.

Bottas tietää kyllä, millä osa-alueilla hänen pitäisi parantaa.

– Joskus insinöörit voivat tehdä eron perustuen dataan. Lewis on parempi hitaissa mutkissa ja hallitsee renkaansa paremmin. Data näyttää, missä voin vielä parantaa. On minun vastuullani toteuttaa se auton kanssa, Bottas sanoi.

Mercedes ei ole käyttänyt Bottaksen palveluksiin oikeuttavaa optiotaan kaudelle 2020. Huhuja riittää. Mersun tallipomo Toto Wolff myöntää, että Fernando Alonson leiristä ollaan oltu yhteydessä Mersun suuntaan.

– Jokainen tietää, että Fernando on yksi parhaista. Kukaan ei epäile sitä, Wolff toteaa.

Wolff kuitenkin kiistää jyrkästi konkreettiset neuvottelut Alonson kanssa.

– Fernando ymmärtää tilanteen. Meidän pitää ensin tehdä päätökset nykyisten kuljettajiemme osalta. Se on se eheys, joka meillä vallitsee tiiminä. Emme neuvottele useampien kanssa samanaikaisesti, ennen kuin olemme päättäneet, miten haluamme jatkaa.

Bottaksen sopimus Mercedeksen kanssa umpeutuu tämän kauden jälkeen. Tallikaveri Lewis Hamiltonin sopimus sen sijaan kattaa vielä kauden 2020.

Ensi viikonloppuna Saksan Hockenheimin rataa tullaan kiertämään hirvittävässä helteessä ja toisaalta myös ukkosmyrskyjen raivokkaalla säestyksellä, jos sääennusteet pitävät kutinsa.

PlanetF1.com-sivusto on koonnut tulevan viikonlopun säätietoja, jotka lupaavat perjantaille jopa 39 asteen hellettä. Radan lämpötilan osalta 50 asteen raja menisi näin ollen varmuudella rikki.

Lauantaina lämpötilan odotetaan liikkuvan 30 asteen pinnassa ja silloin Hockenheimin radan ylle on luvassa myös tummanpuhuvia ukkospilviä. Sateen uhka nousee iltapäivää kohti, joten aika-ajot saatetaan joutua ajamaan märällä radalla.

Kisapäivänä sunnuntaina lämpötila laskee tuntuvasti, eli enää 23 asteen tuntumaan. Sateen uhka vaikuttaa varsin suurelta 67 kierroksen kisan aikana.

Suomalaisista Hockenheimissa on voittanut ainoastaan Mika Häkkinen, joka oli ykkönen Saksassa McLarenilla mestaruuskaudellaan 1998. Bottas on ajanut Hockenheimissa toiseksi 2014 (Williams) ja 2018 (Mercedes).

Mika Salo ajoi Hockenheimissa Ferrarilla 1999 toiseksi. Hän olisi voittanut kisan, ellei Ferrari olisi käyttänyt tallimääräystä ja käskenyt Saloa päästämään Eddie Irvineä edelleen.

Kimi Räikköselle Hockenheim ei ole koskaan tuonut merkittävämpää menestystä. Hänen paras tuloksensa sieltä on kolmostila vuosilta 2006 (McLaren), 2012 (Lotus) ja 2018 (Ferrari).

Myös Keijo Rosberg on nähty Hockenheimissa palkintopallilla. Keke ajoi Williamsilla 1982 kolmanneksi.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Formula ykkösten ”fyysisyys” puhuttaa – onko kyse oikeasti kuninkuusluokasta?

Kommentoi Facebookissa