Merikarhu valvoi EU:n ulkorajaa – pelasti yli 1000 ihmistä ja otti kiinni laittoman maahantulon järjestäjiä

Merikarhun tehtävänä oli valvoa Euroopan Unionin ulkorajaa Egeanmerellä.

Merikarhun tehtävänä oli valvoa Euroopan Unionin ulkorajaa Egeanmerellä. (Kuva Rajavartiolaitos)

Rajavartiolaitoksen vartiolaiva Merikarhu palasi Frontex-operaatiosta Välimereltä.

RAJAVALVONTA Rajavartiolaitoksen ulkovartiolaiva Merikarhu palasi 18.9.2018 Suomeen Kreikasta, jossa se osallistui Euroopan raja- ja merivartioviraston eli Frontexin koordinoimana merirajavalvonnan Poseidon-yhteisoperaatioon. Merikarhu lähti operaatioon 4.3.2017.

Merikarhun tehtävänä oli valvoa Euroopan Unionin ulkorajaa Egeanmerellä. Laivan avulla otettiin kiinni laittomia rajanylittäjiä ja laittoman maahantulon järjestäjiä sekä osallistuttiin meripelastustoimintaan. Operaation aikana alus osallistui yhteensä 31 tapahtumaan ja oli pelastamassa 1099 ihmistä. Partiomatkaa Merikarhulle kertyi yhteensä 30 017 meripeninkulmaa.

Merikarhu osallistui samaan operaatioon jo vuonna 2016 viiden kuukauden ajan. Laiva osoittautui ominaisuuksiltaan erinomaiseksi Kreikan saaristossa. Erona aikaisempaan operaatioon Merikarhun miehistö oli tässä operaatiossa monikansallinen.

Tämä oli ensimmäinen kerta Frontexin historiassa, kun vartiolaivalle muodostettiin yhteiseurooppalainen miehistö. Rajavartiolaitoksen omat henkilöstövoimavarat eivät olisi riittäneet laivan kattavaan miehitykseen koko operaation ajaksi. Mukana oli italialaisia, latvialaisia, liettualaisia, puolalaisia, romanialaisia, saksalaisia ja virolaisia. Myös isäntämaa Kreikka asetti alukselle omat miehistön jäsenensä.

Aluksella tehdään huoltotöitä ja se telakoidaan syksyn 2018 aikana.

Lue myös: Rajavartiolaitos uudistaa nopeaa venekalustoaan – partiovene mukana myös venenäyttelyssä

Kommentoi Facebookissa