Rajavartiolaitos uudistaa nopeaa venekalustoaan – partiovene mukana myös venenäyttelyssä

Uusi vene on tyypiltään Zodiac MilPro SRA 850.

Uusi vene on tyypiltään Zodiac MilPro SRA 850. (Kuva Rajavartiolaitos)

Uusi vene on varustettu kahdella Yamahan 350-hevosvoimaisella perämoottorilla.

RAJAVARTIOSTO Rajavartiolaitos on vastaanottanut uuden NV 17 -venesarjan ensimmäisen veneen. Nyt hankittava venesarja korvaa vanhentunutta avovenekalustoa ja tuo merkittävän parannuksen Rajavartiolaitoksen kevyemmän aluskaluston suorituskykyyn.

Uudet veneet tulevat toimimaan merivartioasemien tärkeinä perustyökaluina yhdessä PV08-luokan partioveneiden ja RV90-luokan rannikkovartioveneiden kanssa.

Uusi vene on tyypiltään Zodiac MilPro SRA 850. Kyseessä on 8,5 metriä pitkä RIB-vene joka painaa noin 3 tonnia. Vene on varustettu kahdella Yamahan 350-hevosvoimaisella perämoottorilla, joilla saavutetaan yli 50 solmun nopeus.

Rajavartiolaitoksen lakisääteisiin tehtäviin optimoidun veneen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa ergonominen ohjailuympäristö, laaja muunneltava kansitila, rantautumis- ja pelastusportit sekä monipuolinen navigointi- ja viestivälinevarustus. Veneen väritys on sinivalkoinen Rajavartiolaitoksen uuden värimallin mukaisesti.

Uudet veneet toimittaa Rajavartiolaitokselle Yamaha Motor Europe N.V., branch in Finland. Hankintasopimus sisältää 21 venettä sekä option viidelle lisäveneelle. Venesarja on valmis vuoteen 2022 mennessä ja sen merkitys nopeaa reagointia vaativissa rajavalvonta- ja meripelastustehtävissä tulee olemaan merkittävä.

Rajavartiolaitos on perinteisesti mukana myös Uivassa venenäyttelyssä Helsingin Lauttasaaressa partioveneen voimin. Partioveneen miehistön kanssa pääsee juttelemaan ja veneeseen tutustumaan 16.–19.8.2018 laiturissa C, paikoilla 41–48.

Lue myös: Maija merellä on Ville – poliisi sai uuden partioveneen 16 vuoden tauon jälkeen

Kommentoi Facebookissa