Merivartioston juhannus oli työntäyteinen – kolmihenkisen perheen vene täyttyi vedellä ja kaatui

Meripelastuskeskus Turun vastuualueella meripelastustapahtumia oli yhteensä 41, joista hätätilanteiksi luokiteltuja tapahtumia oli viisi.

Meripelastuskeskus Turun vastuualueella meripelastustapahtumia oli yhteensä 41, joista hätätilanteiksi luokiteltuja tapahtumia oli viisi. (Kuva Merivartiosto)

Länsi-Suomen merivartiosto valvoi vesiliikennettä tehostetusti läpi juhannuspyhien.

MERIPELASTUS Juhannuksen vietto merialueella sujui normaalia kesäviikonvaihdetta vauhdikkaammissa tunnelmissa. Juhannusaaton myrsky yllätti monen veneilijän ja siitä tulikin juhannuksen vilkkain päivä meripelastuksen osalta. Lauantai ja sunnuntaikin olivat vilkkaan kesäviikonlopun veroisia.

Meripelastuskeskus Turun vastuualueella meripelastustapahtumia oli yhteensä 41, joista hätätilanteiksi luokiteltuja tapahtumia oli viisi. Muille viranomaisille annettiin apua 19 kertaa.

Jälleen yksi konevikainen vene merivartioston partion hinauksessa, tehtäviä riitti juhannuksen aikana.
Jälleen yksi konevikainen vene merivartioston partion hinauksessa, tehtäviä riitti juhannuksen aikana. (Kuva Merivartiosto)

Vakavin tapahtuma sattui Vaasan saaristossa, jossa kolmihenkisen perheen vene täyttyi yllättäen vedestä ja kaatui. Sivullinen onneksi huomasi tapahtuneen ja kävi pelastamassa heidät vedenvarasta omaan mökkiinsä lämmittelemään ennen viranomaisten paikalle saapumista.

Vesiliikennettä valvottiin tehostetusti läpi juhannuspyhien. Vesiliikennetarkastuksia tehtiin 539 kappaletta ja kuljettajan ajokunto tarkastettiin puhalluskokein 451 kertaa. Vesiliikennejuopumusepäilyjä kirjattiin 10 kappaletta ja sakkoja varustepuutteista kirjoitettiin 16 kappaletta.

Lue myös: Kaksi purjehtijaa pelastettiin merihädästä – helikopteri vinssasi mereen hypänneet ylös

Kommentoi Facebookissa