Mestarien liigan finaali oli Liverpoolin ja Jürgen Kloppin juhlaa – ”Tämä saattaa olla elämäni paras ilta”

Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp vaihtoi viime vuoden tappion Mestarien liigan voittojuhliin.

Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp vaihtoi viime vuoden tappion Mestarien liigan voittojuhliin. (Kuva AOP)

Liverpool siirtyi johtoon jo 25 sekunnin peliajan jälkeen saadulla rangaistuspotkulla.

JALKAPALLO Mestarien liigan finaali oteltiin Madridissa brittijoukkueiden välisenä, kun ensimmäistä kertaa loppuotteluun yltänyt Tottenham yllätti välierässä Ajaxin ja Liverpool kaatoi puolestaan FC Barcelonan.

Liverpool sen sijaan oli voittanut Mestarien liigan aikaisemmin viisi kertaa, mutta edellinen mestaruus oli vuodelta 2005. Liverpool vei nyt finaalin voiton 14 vuoden jälkeen maalein 2–0 (1–0).

Ottelu alkoi dramaattisesti, kun Liverpool sai rangaistuspotkun käsivirheen johdosta jo 25 sekunnin pelin jälkeen. Mo Salah tykitti pallon varmasti verkkoon.

Ottelussa ei nähty välierien kaltaista ilotulitusta, kun kaksi joukkuetta taisteli väsymystä vastaan. Lopullinen ratkaisu koettiin ottelun 87. peliminuutilla. James Milner antoi Liverpoolin kulmapotkun ja pallo jäi pomppimaan rangaistusalueelle. Vaihtopelaajana kentälle päässyt Divock Origi laukoi lopulta pallon Tottenhamin verkkoon.

Liverpoolia valmentaa saksalainen Jürgen Klopp, joka koki vuosi sitten häviön loppuottelussa Real Madridia vastaan. Klopp piti voittoa ehkä valmentajauransa merkittävimpänä.

– Olen niin onnellinen poikien puolesta, olen niin onnellinen perheeni puolesta. Tämä saattaa olla elämäni paras ilta, Klopp kommentoi ottelun jälkeen uutistoimisto AFP:lle.

Valioliigassa Liverpool sijoittui toiseksi vain pisteen erolla mestarijoukkue Manchester Citylle. Tottenhamin sijoitus Valioliigassa oli neljäs.

Lue myös: Mestarien liigan finalistit ratkesivat dramaattisissa otteluissa – loppuottelu brittien välinen

Kommentoi Facebookissa