Miehet olivat vesillä veneellä, kanootilla ja kalastamassa – henkilöitä hukkui onnettomuuksissa

Poliisi ja pelastuslaitos saivat viikonvaihteessa useita ilmoituksia veden varassa olleista tai kadonneista henkilöistä.

Poliisi ja pelastuslaitos saivat viikonvaihteessa useita ilmoituksia veden varassa olleista tai kadonneista henkilöistä. (Kuva Fotolia)

Poliisi tutkii tapahtumia kuolemansyyn tutkintoina ja etsii kadonnutta.

HUKKUMISONNETTOMUUS Nuori mies oli ollut melomassa kanootilla myöhään lauantai-iltana Kuusamossa Kitkajärvellä, Yli-Kitkalla. Omaiset olivat havainneet järvellä tyhjillään kelluvan kanootin ja löysivät melojan vedestä vähän myöhemmin.  Miestä oli elvytetty rannalla paikalla olleiden ja ensihoidon toimesta, mutta elvytys ei ollut enää auttanut. Melojalla oli ollut yllään kelluntaliivit tapahtumahetkellä. Poliisi tutkii asiaa kuolemansyyn tutkintana.

Lounais-Suomen poliisi sai ilmoituksen veden varassa olevasta henkilöstä Turun Pansiossa Satamatien kohdalla. Ilmoitus asiasta tuli poliisille lauantaina iltayhdeksän jälkeen. Tehtävälle hälytettiin myös pelastuslaitos. Paikallinen 56-vuotias mies todettiin menehtyneeksi. Alustavassa tutkinnassa selvisi että hän oli joutunut mereen laiturilta tai laituriin kiinnitetystä veneestä. Asiaa selvitetään kuolemansyyn tutkintana.

Lounais-Suomen poliisi sai myös ilmoituksen Kokemäenjoella kadonneesta veneilijästä lauantai-iltana puoli kymmenen aikaan. Paikallinen 67-vuotias mies oli iltapäivällä lähtenyt veneilemään Kokemäen Pirkkinäisten kohdalta kohti Huittisten Naarassaarta, eikä hänestä tai hänen käyttämästään veneestä ole saatu tämän jälkeen havaintoa.

Lähtiessään mies on ollut pukeutuneena vihreään takkiin ja mustiin kumisaappaisiin. Kadonnut on 175 cm mittainen, ja ruumiinrakenteeltaan tukeva. Miehen käytössä on lähtiessä ollut sähkömoottorilla varustettu oranssi lasikuituvalmisteinen soutuvene. Poliisi sekä pelastuslaitos ovat suorittaneet etsintöjä Kokemäenjoella, sen varrella ja haaroilla. Havainnot kadonneesta tai hänen käyttämästään veneestä pyydetään ilmoittamaan lähimmälle poliisiviranomaiselle tai hätäkeskukseen.

Torniojoella Kolarissa väylän päässä la 01.06.2019 klo 04.00 aikaan sivullinen teki havainnon tyhjästä veneestä, jossa kalastusvälineitä. Poliisi ja helikopteri suorittavat paikalla etsintää mahdollisesta vedenvaraan joutuneesta kalastajasta. Poliisi löysi miehen myöhemmin Torniojoesta.

Lue myös: Mies katosi merellä ja vene löytyi uponneena – etsinnöissä apuna sukeltajia, droneja sekä koiria

Kommentoi Facebookissa