Metelöinnistä hermostunut mies ampui naapurinsa jouluna – tuomioksi 11 vuotta vankeutta taposta

Käräjäoikeuden mielestä henkirikoksen tekotapa ei ollut erityisen julma ja raaka.

Käräjäoikeuden mielestä henkirikoksen tekotapa ei ollut erityisen julma ja raaka. (Kuva AOP)

Vahvassa humalassa ollut tuomittu lähti aseen kanssa ojentamaan naapuriaan.

HENKIRIKOS Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 31-vuotiaan Kai Allan Tapani Holapan 11 vuoden vankeusrangaistukseen viime jouluna tapahtuneesta taposta. Holappa ampui Nokialla saman ikäisen naapurinsa Henkan.

Teon motiiviksi Holappa ilmoitti käräjillä sen, että naapurista oli kuulunut usein meteliä. Jouluyönä naapuri oli tulossa kotiin baarista. Vahvassa humalassa ollut Holappa lähti aseen kanssa ojentamaan naapuriaan. Holappa tavoitti Henkan porraskäytävässä ja kävi naapuriin käsiksi.

Henkka pääsi kuitenkin karkuun, ja Holappa lähti juosten perään. Hän tavoitti naapurinsa talon parkkipaikalla. Parkkipaikalla syntyi kamppailu, ja Holappa ampui naapuriaan ensin leukakulmaan ja lopuksi lähi- tai kosketusetäisyydeltä silmään. Uhri eli korkeintaan muutaman minuutin.

– Tekoa voidaan luonnehtia teloitukseksi, mikä ilmentää päättäväistä ja sinnikästä surmaamispyrkimystä, käräjäoikeus toteaa päätöksessään.

Holappa pakeni paikalta ja piileskeli pari viikkoa. Sinä aikana hän hävitti tekohetkellä yllään olleita vaatteita. Lopulta Holappa ilmoittautui itse poliisille. Syyttäjän mukaan teko oli erityisen julma ja raaka. Holapalle luettiin syyte murhasta.

Käräjäoikeuden mielestä henkirikoksen tekotapa ei kuitenkaan ollut erityisen julma ja raaka. Oikeus tuomitsi Holapan 11 vuoden vankeusrangaistukseen taposta.

Lue myös: Joulumurha kerrostalon parkkipaikalla – 30-vuotias mies ampui tuttavaansa silmään

Kommentoi Facebookissa