Metroasemalla tapahtunut väkivaltainen hyökkäys Ben Zyskowiczia vastaan tuomitaan laajalti – ”Raukkamainen hyökkäys”

Ben Zyskowicz on toiminut kokoomuksen kansanedustajana vuodesta 1979 lähtien. (Kuva Mikko Mäntyniemi)

Mies löi kansanedustajaa kasvoihin ja teolla näyttää olleen myös rasistinen motiivi.

KANSANEDUSTAJA Kokoomuksen pitkäaikaisen kansanedustajan Ben Zyskowiczin kimppuun hyökättiin Itäkeskuksen metroasemalla lauantaina aamupäivällä. Zyskowicz oli odottamassa metroa Vuosaareen.

Paikalle tullut mies huusi Zyskowiczille ja uhkasi tappaa tämän ja työntää metron alle, sillä Suomen liittyminen Natoon oli miehen mielestä kansanedustajan vika. Mies löi Zyskowiczia kasvoihin ja teolla näyttää olleen myös rasistinen motiivi.

– Hän alkoi huutaa jotain juutalaisuudesta ja juutalaisista. Hän jotain puhui, että Suomi on vallattu juutalaisten toimesta ja ilmeisesti ehkä myös maahanmuuttajien toimesta, Zyskowicz kertoi Ilta-Sanomille.

Hyökkäys on tuomittu laajasti kaikkien puolueiden edustajien toimesta, ja myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö ottaa asiaan kantaa Twitterissä.

”Raukkamainen hyökkäys. Vihanpito, uhkailu saati väkivalta vaalikentillä ovat loukkaus myös kansanvaltaa vastaan.”

Mies myös kaatoi kansanedustajan maahan. Zyskowiczin mielestä mies ei ollut humalassa. Hänet saatiin myös kiinni, kertoo Helsingin poliisi Twitterissä.

”Poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön epäiltynä Itäkeskuksessa hieman ennen 12 tapahtuneesta pahoinpitelystä. Tapausta tutkitaan tällä hetkellä pahoinpitelynä ja laittomana uhkauksena.”

Lue myös: Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkoi – ennakkoon voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa

Kommentoi Facebookissa