Metrosta poistettu mies huitoi teräaseella vartijoita – pahoinpiteli aikaisemmin naista

Tapahtumat saivat alkunsa metrossa, jossa ilmoituksen mukaan mies pahoinpiteli naista.

Tapahtumat saivat alkunsa metrossa, jossa ilmoituksen mukaan mies pahoinpiteli naista. (Kuvituskuva HSL)

Poliisi esittää järjestyksenvalvojia Itäkeskuksessa puukottanutta miestä vangittavaksi.

TAPON YRITYS Helsingissä Itäkeskuksessa Tallinnanaukiolla sattui 18.1.2020 myöhään illalla puukotus, kun metrosta poistettu mies alkoi huitoa teräaseella ja osui kahteen järjestyksenvalvojaan.

Kaksi järjestyksenvalvojaa sai vammoja teräaseesta, toinen keskivartalon alueelle, toinen alaraajaan. Kummankaan vammat eivät ole vakavia. Tapahtumat saivat alkunsa metrossa, jossa ilmoituksen mukaan mies pahoinpiteli naista.

– Järjestyksenvalvojat olivat epäiltyä pahoinpitelijää vastassa Itäkeskuksessa ja saattoivat hänet pois asematasolta. Epäilty käyttäytyi aggressiivisesti ja pyrki irti vartijoiden otteesta. Hän sai esiin teräaseen, jolla löi ja huitoi kohti vartijoita, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä, törkeänä pahoinpitelynä, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisena, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitona yleisellä paikalla ja huumausaineen käyttörikoksena.

Epäiltyä on kuulusteltu esitutkinnassa kerran, ja hän kiistää teon. Poliisi esittää vuonna 1980 syntynyttä epäiltyä vangittavaksi Helsingin käräjäoikeudessa 22.1.2020.

Lue myös: Alaikäiset nuoret häiriköivät junassa – koko junavuoro jouduttiin perumaan

Kommentoi Facebookissa