Metsähallitus kumoaa tiedot – metsäautoteitä ei olla sulkemassa

Metsäautotiet ovat tärkeitä monelle luonnossa liikkuvalle.

Metsäautotiet ovat tärkeitä monelle luonnossa liikkuvalle. (Kuva Fotolia)

Metsäkanalintujen laittomasta pyynnistä on tarkoitus kuitenkin keskustella.

METSÄAUTOTIET Metsähallitus tiedottaa julkisuudessa eilen levinneen uutisen, jonka mukaan Metsähallitus olisi sulkemassa metsäautoteitä, jotta laiton tieltä metsästys saataisiin kuriin. Erävalvonta miettii toimia puuttua laittomuuksiin, mutta teiden sulkeminen ei ole vaihtoehtona.

Metsäautotiet on rakennettu metsätaloustöitä varten ja niitä käyttävät harrastusmielessä metsästäjien lisäksi muut retkeilijät, marjastajat, sienestäjät ja kalastajat, toteaa Metsähallitus Metsätalous Oy:n toimitusjohtaja Jussi Kumpula.

– Metsäautotiet ovat tärkeitä monelle luonnossa liikkuvalle. Niiden sulkeminen joidenkin törttöilyn takia olisi kohtuutonta, Jussi Kumpula sanoo.

Tieltä metsästäminen on tiedostettu ongelmaksi, mutta siihen pyritään puuttumaan muilla keinoilla, vakuuttaa puolestaan erävalvonnan ylitarkastaja Juha Ahonen Metsähallituksesta.

Metsäautoteistä uutisoi tiistaina ainakin sanomalehti Karjalainen, jonka uutista siteerattiin muissa medioissa. Metsäkanalintujen laittomasta pyynnistä on tarkoitus keskustella muun muassa riistanhoitoyhdistysten kanssa ja valvonnassa mietitään keinoja puuttua asiaan, mutta teiden sulkeminen ei ole suunnitelmissa.

Metsäkanalintujen metsästys on päättynyt osassa maata, mutta jatkuu paikoin vielä lokakuun loppuun saakka. Metsäkanalintuja ovat teeri, metso, pyy ja riekko. Erävalvonnan aikaisemmin tiedottama laiton tieltä metsästäminen koskee lähinnä teeren ja metson pyyntiä.

Valtion metsästysalueista suurin osa on niin sanotuissa monikäyttömetsissä, jotka ovat myös metsätalouskäytössä ja joissa on runsaasti metsäautoteitä.

Yleensä metsästäjien lupa- ja laillisuusasiat ovat valvonnan mukaan kunnossa. Huomautettavaa on 2,5 prosentilla tarkastetuista metsästäjistä.

Kommentoi Facebookissa