Miehet esittäytyivät ilmastointilaitteiden puhdistajiksi – nainen huomasi myöhemmin pankkikortin puuttuvan

Naisen oven taakse saapui kaksi miestä, jotka nainen päästi sisään asuntoon.

Oven taakse saapui kaksi miestä, jotka nainen päästi sisään asuntoon. (Kuva Fotolia)

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii jälleen uudenlaista huijausyritystä.

HUIJAUS Espoolaisnainen sai lauantaina 20.2. puhelun, jossa ilmastointilaitteiden puhdistajiksi esittäytyneet miehet kysyivät mahdollisuutta tulla tarkistamaan naisen ilmastointilaitteiden kunnon. Myöhemmin samana päivänä oven taakse saapui kaksi miestä, jotka nainen päästi sisään asuntoon.

Miehet katselivat ympärilleen ja ilmoittivat palaavansa seuraavana päivänä tekemään huoltotoimenpiteitä. He kertoivat käynnin maksavan 1,20 euroa, ja että summan voi maksaa vain korttimaksuna. Naisen mielestä laite ei näyttänyt maksamiseen tarkoitetulta, mutta hän maksoi kuitenkin summan.

Myöhemmin kortteja laskiessaan nainen huomasi pankkikortin puuttuvan ja teki ilmoituksen poliisille. Nainen uskoo, että miehet näkivät maksun yhteydessä hänen pankkikorttinsa tunnusluvun. Poliisi tutkii tapahtunutta petoksen yrityksenä.

Vastaava huijaustyyppi on peruspiirteiltään poliisille tuttu, mutta sen yksityiskohdat voivat vaihdella. Huijarit voivat tekeytyä huoltomiesten lisäksi esimerkiksi poliiseiksi. Rikokset kohdistuvat usein ikäihmisiin, ja poliisi kannustaakin etenkin ikäihmisten läheisiä varoittamaan läheisiään liikkeellä olevista huijauksista.

Lue myös: Vanhukselta varastettiin pankkikortteja taksimatkan päätteeksi – taksikuski huijasi tuttavansa kanssa

Kommentoi Facebookissa