Mies kaatoi käsidesiä naisen postiluukusta ja sytytti palamaan – tuhotyön yrityksestä 4 kk vankeutta

Käräjäoikeuden mielestä teko olisi potentiaalisesti voinut aiheuttaa suurta vaaraa. (Kuvituskuva Fotolia)

Porraskäytävästä kiinni otetun miehen hallussa oli suurehko pullo käsidesiä sekä tulitikut.

TUHOTYÖ Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 39-vuotiaan miehen neljän kuukauden vankeuteen tuhotyön yrityksestä. Mies kaatoi käsidesiä erään naisen postiluukusta ja sytytti aineen palamaan.

Tuhotyön yritys tapahtui keskeisellä paikalla Tampereen Hatanpään valtatien alkupäässä Koskilinnan talossa. Nainen kuuli asuntonsa ulkopuolelta jotain örinää. Hän meni katsomaan ja näki käden postiluukusta. Käsi kaatoi asunnon sisäpuolelle nestettä. Nainen kysyi miehen nimeä. Oikeudessa hän muisti vain sen, että nimi oli ruotsinkielinen. Niin oli vastaajankin nimi.

Nainen näki, että postiluukun sisus oli savuttunut. Liekkejä hän ei nähnyt eikä jäänyt katsomaan olisiko sellaisia tullut, sillä hän poistui asunnosta siellä olleen toisen henkilön kanssa.

Vastaaja otettiin kiinni porraskäytävästä. Hänen hallussaan oli suurehko pullo käsidesiä sekä tulitikut. Palaneen tulitikun pätkä löytyi naisen asunnon ovelta. Mies kiisti syyllistyneensä tekoon. Hän kertoi olleensa talon porraskäytävässä muista syistä. Vastaajan tapahtumapaikalla olosta kertoo myös se, että naisen asunnon oven edessä olleet kengänjäljet täsmäsivät vastaajan kenkien jälkiin.

Käräjäoikeus totesi, että vastaaja on kaatanut käsidesiä postiluukusta ja sytyttänyt postiluukun siten, että se on savuttunut ja palanut. Teko on ollut omiaan aiheuttamaan yleistä hengen ja terveyden vaaraa ja huomattavaa taloudellisen vahingon vaaraa. Käräjäoikeuden mielestä teko olisi potentiaalisesti voinut aiheuttaa suurta vaaraa, joskin konkreettiset vahingot jäivät pieniksi. Suurelta vahingolta pelasti sattuma, koska liekit eivät yltyneet täyteen roihuun.

Käräjäoikeus tuomitsi 39-vuotiaan miehen neljän kuukauden vankeusrangaistukseen tuhotyön yrityksestä. Miehellä on rikoshistoriaa entuudestaan, lähinnä liikenteestä, sekä vakavampi teko vuodelta 2018. Oikeus kuitenkin katsoi, että tuomio voidaan määrätä ehdollisena. Koeaika on kaksi vuotta.

Lue myös: Käsidesiä postiluukusta ja tulta perään – tuhotyö jäi onneksi yritykseksi

Kommentoi Facebookissa