Mies kulki lentokentän tuloaulassa ison veitsen kanssa – poliisi käytti etälamautinta

Helsinki-Vantaan lentokentällä liikkuvasta uhkaavasta miehestä tehtiin ilmoitus hätäkeskukseen. (Kuvituskuva Finavia)

Poliisi otti kiinni uhkaavasti käyttäytyneen miehen Helsinki-Vantaan lentokentällä.

LENTOASEMA Poliisi sai hätäkeskuksen kautta ilmoituksen Helsinki-Vantaan lentokentällä itseään vahingoittaneesta miehestä, joka liikkui terminaali 2:n tuloaulassa ison veitsen kanssa torstaina noin kello 18.30.

Poliisin tämähetkisen tiedon mukaan tilanne oli alkanut siitä, että mies olisi halunnut lentää Saksaan, mutta kun se ei onnistunut mies haki läheisestä ravintolasta veitsen, jolla viilsi itseään vasempaan käsivarteen.

– Epäilty on edelleen sairaalahoidossa itselleen aiheuttaman vamman johdosta, joten häntä ei ole pystytty kuulemaan, kertoo rikoskomisario Timo Luoto.

Poliisin tiedossa ei ole, että mies olisi uhannut muita paikalla olleita henkilöitä.

– Poliisipartion saavuttua paikalle mies ei suostunut luopumaan veitsestä, joten poliisi oli joutunut käyttämään etälamautinta tilanteen ratkaisemiseksi. Esitutkintaa jatketaan miehen kuulemisella, kun hän pääsee sairaalasta, Luoto jatkaa.

Tapahtuneesta ei ilmeisesti aiheutunut sivullisille vaaraa. Tapausta tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

  • EDIT 12.00: Päivitetty lisäämällä Timo Luodon kommentit

Lue myös: Mies hyppäsi konepellille, rikkoi tuulilasin ja repi kuljettajan ulos – sivullinen repi vuorostaan ryöstäjän ulos autosta

Kommentoi Facebookissa