Mies pahoinpiteli viimeisillään raskaana olevaa nuorta naista – asunnossa myös viisivuotias lapsi

Esitutkinnassa esille tulleiden seikkojen perusteella miehen epäillään pahoinpidelleen naista kyseisenä päivänä useilla eri tavoilla.

Esitutkinnassa esille tulleiden seikkojen perusteella miehen epäillään pahoinpidelleen naista kyseisenä päivänä useilla eri tavoilla. (Kuvituskuva Fotolia)

Vakava lähisuhdeväkivaltaepäily eteni syyteharkintaan Joensuussa.

VÄKIVALTA Joensuun poliisi on joulukuusta lähtien suorittanut esitutkintaa kokonaisuudessa, jossa on ollut kyse lähisuhdeväkivallasta. Poliisi sai 8.12.2018 hätäkeskuksen kautta ilmoituksen Joensuussa yksityisasunnossa tapahtuneesta pahoinpitelytilanteesta.

Pahoinpitely oli kohdistunut nuoreen naiseen, joka oli tapahtumahetkellä viimeisillään raskaana. Asunnossa oli tapahtumahetkellä ollut myös alle viisivuotias lapsi, mutta pahoinpitely ei kohdistunut lapseen. Pahoinpitelyn kohteena ollut nainen sekä pieni lapsi olivat ilmoituksen mukaan paenneet paikalta.

Esitutkinnassa esille tulleiden seikkojen perusteella miehen epäillään pahoinpidelleen naista kyseisenä päivänä 8.12.2018 useilla eri tavoilla. Tämän lisäksi mies oli yrittänyt lyödä naista keittiöveitsellä. Mies otettiin kiinni tapahtuma-asunnosta 8.12.2018.

Mies vangittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa 11.12.2018 ja hän on ollut koko esitutkinnan ajan vangittuna. Esitutkinnassa on tämän tapauksen lisäksi selvinnyt seikkoja, joiden perusteella miehen epäillään pahoinpidelleen ja uhanneen samaa naista vuoden 2018 aikana kolmella aiemmallakin kerralla.

Rikosnimikkeitä kokonaisuudessa ovat törkeän pahoinpitelyn yritys ja useita pahoinpitelyjä sekä laittomia uhkauksia. Kokonaisuuden esitutkinta on nyt valmistunut ja se etenee syyteharkintaan. Syyte asiassa on nostettava 14.2.2018 mennessä.

Lue myös: Poliisi sai yli miljoona hälytystehtävää viime vuonna – ”Olisi edullisempaa ehkäistä rikokset ennakolta”

Kommentoi Facebookissa