Mies paljasteli itseään lapsille – selittelyistä huolimatta runsaan vuoden ehdollinen vankeusrangaistus

Käräjäoikeus ei pitänyt miehen selityksiä uskottavina. (Kuvituskuva Fotolia)

Mies määrättiin maksamaan myös korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja tuhansien eurojen edestä.

SEKSUAALIRIKOS Innokkaasti sukupuolielintään lapsille ja aikuisille esitellyt 36-vuotias mies on saanut Tampereella runsaan vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen seksuaalirikoksista.

Ensimmäinen syyte tuli siitä, kun mies oli esitellyt elintään ja tyydyttänyt itseään Kangasalla koulun pihassa. Hän oli pyytänyt 11-vuotiaita lapsia katsomaan näytöstä. Mies selitti päätyneensä Kangasalle koulun pihaan parkkiin siitä syystä, että häntä oli alkanut väsyttää, kun hän oli tulossa töistä Lempäälästä kotiinsa Tampereen Sammonkadulle.

Käräjät ei pitänyt selitystä koulun pihaan joutumisesta uskottavana. Kangasala ei ole miehen työmatkan varrella.

Kertomansa mukaan mies oli koulun pihassa herännyt autossaan siihen, kun häntä oli alkanut kutittaa. Hän oli riisunut housut pois voidakseen raapia itseään. Koulun pihassa oli kaksi 11-vuotiasta lasta leikkimässä. Mies oli viittoillut heitä tulemaan luokseen.

Toinen lapsista näki housuttoman miehen, joka esitteli penistään ja teki vehkeensä kanssa voimakkaita käsiliikkeitä. Toinen 11-vuotias oli sen verran sivussa, ettei hän nähnyt aivan kaikkea. Mies kertoi pyytäneensä lapset luokseen kysyäkseen heiltä tietä terveyskeskukseen.

Toinen vastaava teko tapahtui miehen kotinurkilla Tampereen Sammonkadulla. Mies oli asuntonsa ikkunassa esitellyt kaluaan pihassa leikkiville 9-vuotiaille lapsille. Kyseessä näyttää olleen varsinainen ikkunaprinssi. Syytteessä on mainittu 18 tapausta, joissa mies on alastomana tyydyttänyt itseään ikkunan ääressä siten, että teko on ollut pihassa liikkuvien ihmisten nähtävissä. Alastomana ikkunan edessä keekoiluaan mies selitti sillä, että hän rasvasi suihkun jälkeen kroppaansa.

Mies tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi tuomittiin 40 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Kolmelle hyväksikäytetylle lapselle mies määrättiin maksamaan korvauksia 2000 euroa. Se lapsista, joka ei nähnyt aivan kaikkea, saa korvauksia 1100 euroa. Lisäksi mies määrättiin maksamaan runsaat 6000 euroa lasten oikeudenkäyntikuluja.

Lue myös: Rikoksista selviää yhä vähemmän – henkirikosten selvitysaste on kuitenkin yleensä korkea

Kommentoi Facebookissa