Mies soitti hätäkeskukseen ja kertoi tappaneensa ihmisen – odotti poliisia omakotitalonsa rappusilla

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa, asiaa tutkitaan murhana.

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa, asiaa tutkitaan murhana. (Kuva AOP)

Itä-Suomen poliisilaitoksen Varkauden poliisiasemalla on tutkittavana henkirikos.

HENKIRIKOS Lauantaina 4.7.2020 hieman klo 5 jälkeen mies soitti hätäkeskukseen ja kertoi tappaneensa ihmisen Varkauden Harjunrannassa. Poliisipartio tapasi 1990-luvulla syntyneen soittajan istumassa omakotitalonsa rappusilta.

Henkirikoksen uhri, niin ikään 1990-luvulla syntynyt mies, löydettiin elottomana saman omakotitalon sisältä. Uhriin oli kohdistettu voimakasta väkivaltaa. Asunnon sisältä tavattiin uhrin lisäksi kaksi muuta ihmistä, joilla ei epäillä olevan osallisuutta rikokseen.

Esitutkinnassa ilmenneiden yksityiskohtien perusteella on syytä epäillä, että teko oli tehty vakaasti harkiten ja tekijä oli hyvissä ajoin ennen tekoaan varustautunut tappamiseen käytetyllä tekovälineellä. Muun muassa näiden seikkojen vuoksi asiaa tutkitaan murhana.

Esitutkintatietojen perusteella on myös syytä epäillä, että rikoksesta epäilty ajoi tekopaikalle päihtyneenä henkilöautolla. Tämän vuoksi häntä epäillään murhan lisäksi törkeästä rattijuopumuksesta.

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi 7.7.2020 rikoksesta epäillyn todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Syyte on nostettava 30.9.2020 mennessä. Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa.

Lue myös: Poliisi vähäsanainen viikonvaihteessa paljastuneesta henkirikoksesta – toinen epäillyistä on alaikäinen

Kommentoi Facebookissa