Mies tehtaili vaarallisiksi luokiteltuja aseita 3D-tulostimella – ”Harvinaislaatuinen rikos”

Poliisi pääsi luvattoman aserakentajan jäljille tieliikenneonnettomuuden tutkinnan myötä. (Kuvituskuva Dreamstime)

Törkeän ampuma-aserikoksen lisäksi nelikymppistä miestä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta.

AMPUMA-ASERIKOS Lounais-Suomen poliisi on saamassa valmiiksi esitutkinnan asiassa, jossa nelikymppisen miehen epäillään rakentaneen aseita 3D-tulostimen avulla. Miestä epäillään törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Poliisi pääsi luvattoman aserakentajan jäljille huhtikuussa tieliikenneonnettomuuden tutkinnan myötä. Epäilty törmäsi Kankaanpäässä liikenneympyrässä olleeseen valotolppaan, ja siinä yhteydessä hänen autostaan löydettiin itsevalmistettuja muovisia aseen lippaita.

Kotietsinnöissä epäillyn hallusta löytyi itse valmistettujen, erityisen vaarallisiksi luokiteltujen aseiden lisäksi 3D-tulostin sekä monenlaisia aseen osia ja aseiden rakentamiseen liittyvää välineistöä. Kuulusteluissa mies kertoi rakentaneensa omistamansa 3D-tulostimen avulla paitsi lippaita, myös toimintakykyisiä aseita.

Valmistamiensa osien lisäksi hän oli tilannut joitakin osia netistä ja niistä kokoamalla rakentanut toimintakykyisiä aseita.

– Kysymys on harvinaislaatuisesta rikoksesta Suomessa. Vastaavia tapauksia, joissa 3D-tulostimen avulla olisi rakennettu toimivia aseita, ei juuri ole tullut ilmi, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Kristiina Kontio.

Epäillyn kertoman mukaan hän on valmistanut aseet omaan käyttöönsä. Kotietsinnöiltä poliisi takavarikoi myös useita muita luvattomia ampuma-aseita sekä useita satoja eri kaliiberin patruunoita. 

Epäilty on noin 40-vuotias satakuntalaismies, jota törkeän ampuma-aserikoksen lisäksi epäillään myös törkeästä huumausainerikoksesta. Kotietsinnöissä miehen kotoa löydettiin mittava kannabiskasvattamo sekä useita kiloja myyntikelpoista kannabista.

Mies oli esitutkinnan aikana tutkintavankeudessa, mutta hänet on sittemmin vapautettu odottamaan asian oikeuskäsittelyä. Poliisin suorittama esitutkinta on valmistumassa, ja asia siirtyy lähiaikoina syyteharkintaan.

Lue myös: Aseistautunut henkilö aiheutti usean poliisipartion tehtävän – pelastuslaitos sammutti tulipalon

Kommentoi Facebookissa