Mies tunkeutui omakotitaloihin ja anasti autoja – poliisi sai nukkumassa olleen varkaan kiinni

Miehen tekoja tutkitaan törkeänä varkautena, moottorikulkuneuvon käyttövarkautena, ryöstönä, kotirauhan rikkomisena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Miehen tekoja tutkitaan törkeänä varkautena, moottorikulkuneuvon käyttövarkautena, ryöstönä, kotirauhan rikkomisena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. (Kuva VNK)

Kiteellä tapahtuneiden rikosten esitutkinta on valmistunut.

VARKAUDET Itä-Suomen poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan Kiteen Kesälahdella tapahtuneista rikoksista. Poliisi sai 26.12.2019 kello viiden aikaan aamulla hätäkeskukselta ilmoituksen, jonka mukaan mies oli tunkeutunut omakotitaloon ja anastanut auton avaimet Kiteen Kesälahdella.

Paikalle mennyt poliisipartio löysi lähistöltä kaksi henkilöautoa, jotka oli ajettu ulos tieltä. Esitutkinnassa selvisi, että teoista epäilty mies ajoi ensin luvallisesti käytössään olleella autolla Totkuniemen alueelle, jossa hän ajoi auton ulos tieltä.

Tämän jälkeen epäilty tunkeutui omakotitaloon, jossa talon väki nukkui, ja anasti auton avaimet. Epäilty anasti talon autotallista auton ja ajoi sen takaisin Totkuniemeen, missä hän ajoi tämänkin auton ulos tieltä. Tekoa tutkitaan ryöstönä, törkeänä kotirauhan rikkomisena ja moottorikulkuneuvon käyttövarkautena.

Seuraavaksi epäilty tunkeutui toisen omakotitalon sisään rikkomalla ikkunan ja vaati auton avaimet hereillä olleilta asukkailta, jotka soittivat hätäkeskukseen. Epäilty anasti auton talon pihasta ja poistui sillä paikalta. Tätä tekoa tutkitaan törkeänä varkautena, moottorikulkuneuvon käyttövarkautena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Lappeenrannan poliisi teki havainnon anastetusta autosta myöhemmin 26.12.2019 Lappeenrannan keskustan alueella. Auton sisältä otettiin kiinni nukkumassa ollut noin 50-vuotias joensuulaismies. Mies on ollut pidätettynä esitutkinnan aikana. Kokonaisuus etenee seuraavaksi syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Lue myös: Poliisi pyytää havaintoja mustasta Volvosta – minne ulkomaiset varkaat hylkäsivät auton?

Kommentoi Facebookissa