Mies tunkeutui omakotitaloihin ja vei autojen avaimet – poliisi löysi tekijän nukkumassa autossa

Talonväelle tuntematon mieshenkilö oli tunkeutunut varhain aamulla sisälle omakotitaloon rikkomalla lasin.

Talonväelle tuntematon mieshenkilö oli tunkeutunut varhain aamulla sisälle omakotitaloon rikkomalla lasin. (Kuva AOP)

Kiinniotettu 45-vuotias mies on tällä hetkellä pidätettynä Joensuun poliisivankilassa.

AUTOVARKAUS Miehen epäillään anastaneen kaksi henkilöautoa varhain tapaninpäivän aamuna 26.12. Kiteen Kesälahdella. Poliisi sai hätäkeskuksen kautta ilmoituksen klo 04.59.

Talonväelle tuntematon mieshenkilö oli tunkeutunut varhain aamulla sisälle omakotitaloon rikkomalla lasin. Tämän jälkeen mies oli aggressiivisesti vaatinut auton avaimia itselleen ja poistunut paikalta. Tapausta tutkitaan ryöstönä, törkeänä kotirauhan rikkomisena ja moottorikulkuneuvon käyttövarkautena.

Paikalle menneelle poliisipartiolle ilmeni, että Marjonniementien ja Totkunniementien risteysten lähistöllä oli kaksi ojaan ajettua henkilöautoa. Lisäksi selvisi, että rikoksesta epäilty oli poistunut kolmannella, anastamallaan autolla pois paikalta.

Toinen ojaan ajetuista autoista oli myös anastettu lähistöllä olleen omakotitalon pihasta. Auto oli viety anastamalle ensin auton avaimet omakotitalon sisältä. Asiaa tutkitaan törkeänä varkautena, moottorikulkuneuvon käyttövarkautena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Toinen ojaan ajetuista autoista ei ollut anastettu. Sen osalta rikosnimike on liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Poliisi teki myöhemmin tapaninpäiväaamuna Lappeenrannassa havainnon edellä kuvatulla tavalla anastetusta henkilöautosta ja otti autossa nukkumasta olleen miehen kiinni. Kiinniotettu on 45-vuotias joensuulainen mies. Hän on tällä hetkellä pidätettynä Joensuun poliisivankilassa. Miestä epäillään kaikista edellä mainituista rikoksista.

Mikäli Marjonniementien ja Totkunniementien risteyksen alueella on havaintoja 26.12.2019 aamuyön tapahtumista, joita ei ole vielä poliisille ilmoitettu tai kerrottu, kansalaiset voivat olla yhteydessä poliisipäivystykseen puh. 0295 415 455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Lue myös: Ovelat englantia puhuvat autovarkaat autokaupoilla – vaihtoivat auton avaimen toiseen

Kommentoi Facebookissa