Mies uhkasi poliisia käynnissä olevalla moottorisahalla – poliisi joutui käyttämään ampuma-asetta

Mies ei totellut poliisin antamia käskyjä ja käveli käynnissä ollut moottorisaha kädessään kohti poliisipartiota.

Mies ei totellut poliisin antamia käskyjä ja käveli käynnissä ollut moottorisaha kädessään kohti poliisipartiota. (Kuva AOP)

Valtakunnansyyttäjänvirasto myöhemmin arvioi poliisin aseen käytön lainmukaisuuden.

ASEENKÄYTTÖ Poliisi sai perjantaina 21.12.2018 kello 21.12 ilmoituksen Tohmajärvellä haja-asutusalueella sijaitsevalla vapaa-ajan asunnolla tapahtuneesta pahoinpitelystä.

Mies oli pahoinpidellyt puolisoaan nyrkillä lyömällä. Vapaa-ajan asunnolla paikalla oli myös miehen kolme poikaa. Pahoinpitelyn jälkeen mies oli ottanut sisältä moottorisahan ja lähtenyt ulos.

Poliisipartio tapasi miehen kiinteistön piha-alueelta. Mies ei totellut poliisin antamia käskyjä ja käveli käynnissä ollut moottorisaha kädessään kohti poliisipartiota. Koska mies ei totellut poliisin käskytystä, poliisi joutui käyttämään ampuma-asetta miehen toiminnan pysäyttämiseksi. Laukaus osui miehen ylävartaloon.

Ennen ampuma-aseen käyttämistä poliisi yritti käskytyksen ohella pysäyttää rikoksesta epäillyn toiminnan poliisikoiralla, mutta poliisikoiran käyttö ei pysäyttänyt miehen toimintaa ja hän jatkoi lähestymistään kohti poliisipartiota.

Rikoksesta epäilty mies on hoidettavana Pohjois-Karjalan keskussairaalassa ja poliisin tietojen mukaan hänet on leikattu. Hänellä ei ole tämän hetkisen tiedon mukaan välitöntä hengenvaaraa. Miehellä ei ole rikollista menneisyyttä väkivaltarikoksista. Mies oli tapahtuma-aikaan päihtynyt.

Poliisi tutkii asiaa perheväkivallan osalta pahoinpitelynä ja poliisin kohdistuneen toiminnan osalta murhan yrityksenä. Rikoksesta epäiltynä on 42-vuotias kontiolahtelainen mies. Kaikkia paikalla olleiden henkilöiden kuulemisia ei ole vielä suoritettu.

Poliisin aseenkäytöstä on tehty ilmoitus päivystävälle syyttäjä-tutkinnanjohtajalle. Valtakunnansyyttäjänvirasto myöhemmin arvioi poliisin aseen käytön lainmukaisuuden. Tämän vuoksi kiinniottoon liittyvistä yksityiskohdista ei kerrota yksityiskohtia julkisuuteen.

Lue myös: Kotihälytystehtävällä ollutta poliisipartiota kohti ammuttiin – humalainen mies otettiin kiinni

Kommentoi Facebookissa