Mies vangittiin alaikäisten poikien epäillystä törkeästä hyväksikäytöstä – ”Rikosepäilyjä tulee ilmi vielä lisää”

Kaikkien asianomistajien henkilöllisyydet eivät vielä ole poliisin tiedossa.

Kaikkien asianomistajien henkilöllisyydet eivät vielä ole poliisin tiedossa. (Kuvituskuva Fotolia)

Miehen epäillään tutustuneen poikiin netin kautta ja tavanneen osan uhreista.

HYVÄKSIKÄYTTÖ Helsingissä vangittiin 31.7.2020 todennäköisin syin 1970-luvulla syntynyt mies epäiltynä kolmesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta. Miestä epäillään myös neljästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Asianomistajat eli rikosten uhrit ovat alaikäisiä poikia. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2018–2020. Poliisi on kirjannut kokonaisuuteen liittyen tähän mennessä viisitoista erillistä rikosilmoitusta. Yli puolet tunnistetuista asianomistajista on ollut rikosten tekohetkellä alle 16-vuotiaita.

Miehen epäillään tutustuneen poikiin netin kautta. Osan kanssa miehen epäillään tavanneen, toisten kanssa hänen epäillään vaihtaneen seksuaalissävytteisiä viestejä ja kuvia. Miehen epäillään tehneen seksuaalisia tekoja tapaamilleen pojille ja hänen myös epäillään maksaneen usealle pojalle seksuaalisista teoista ja kuvista.

Juttuvinkki: Riski joutua seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi on kasvanut – nuoret ovat tavallista enemmän verkossa

– Esitutkinta on vasta alkuvaiheessa. Tämänhetkisten tietojen perusteella vaikuttaa siltä, että rikosepäilyjä tulee tutkinnan aikana ilmi vielä lisää. Kaikkien nyt tiedossa olevien asianomistajien henkilöllisyydet ei vielä ole tiedossa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen Helsingin poliisilaitokselta.

Jos epäilet itse joutuneesi tai lapsesi joutuneen seksuaalirikoksen uhriksi, tee siitä rikosilmoitus poliisille.

– Vastuu on aina ja ainoastaan aikuisella rikoksesta epäillyllä. Niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin on kuitenkin itseään suojellakseen hyvä muistaa, ettei netissä voi koskaan olla varma, kenen kanssa viestittelee ja millä aikeilla toinen on liikkeellä. Sen vuoksi esimerkiksi intiimien kuvien jakaminen on aina riski, Antikainen jatkaa.

Akuuteissa tilanteissa soita hätänumeroon 112. Jälkikäteen rikosilmoituksen voi tehdä lähimmällä poliisiasemalla tai verkossa tästä. Syytteen nostamisen määräpäivä on 4.11.2020.

Lue myös: Mies lähestyi lapsia suositussa sosiaalisen median palvelussa – uhreja on yhteensä 22 eri puolilta Suomea

Kommentoi Facebookissa