Miesten ja naisten Salibandyliigoissa tehtiin runkosarjan kaikkien aikojen yleisöennätykset

Tampereen Classic vei salibandyn mestaruuden viimevuotiseen tapaan, myös seuran naiset ottivat SM-kultaa.

Tampereen Classic vei salibandyn mestaruuden vuonna 2017, myös seuran naiset ottivat SM-kultaa. (Kuva AOP)

Kauden aikana pelattiin lukuisia tapahtumaotteluita, joissa salibandyä vietiin uusiin ympäristöihin.

SALIBANDY Sekä miesten että naisten Salibandyliigoissa tehtiin kauden 2017–2018 runkosarjoissa uudet kaikkien aikojen yleisöennätykset.

Miesten liigassa yleisökeskiarvo ylitti ensimmäistä kertaa 600 katsojaa, kun runkosarjan otteluita seurasi keskimäärin 631 katsojaa. Edellinen yleisöennätys oli vuotta aiempi 596 katsojaa, kasvua viime kauteen nähden oli noin kuusi prosenttia.

Kauden aikana pelattiin lukuisia tapahtumaotteluita, joissa salibandyä vietiin uusiin ympäristöihin. Reikäpalloa lyötiin muun muassa Rauman, Oulun ja Espoon jäähalleissa. Classicin ja TPS:n välinen ottelu pelattiin ensimmäisenä ulkomailla pelattuna Salibandyliigan pelinä Singaporessa.

Kauden yksittäisen ottelun yleisöennätys tehtiin Espoossa, kun Westend Indiansin ja Esport Oilersin välinen paikallisottelu houkutteli Espoon Metro Areenalle 2 695 katsojaa. Turun uuden palloiluhallin avajaisottelussa TPS–SPV katsojia oli 2 639. Runkosarjan kuudessa ottelussa yleisömäärä oli yli 1 500 katsojaa.

Runkosarjan lukemat kalpenevat kuitenkin vielä viime kauden finaalin yleisömäärissä. Tampereen Classicin voittoa EräViikingeistä seurasi Hartwall Areenassa 9 512 henkeä. Salibandyliigan korkeimman yleisökeskiarvon kirjasikin mestarijoukkue Classic, jonka otteluita seurasi keskimäärin 1 121 katsojaa. Kakkosena tuli TPS 914 hengen keskiarvolla ja kolmantena oli SPV keskimäärin 799 katsojan voimin.

Naisten Salibandyliigassa yleisökeskiarvo oli niin ikään ennätyksellinen. Otteluita seurasi keskimäärin 162 katsojaa. Edellinen ennätys oli kaudelta 2015–16 jolloin yleisökeskiarvo oli 159. Kasvua viime kauteen oli reilut viisi prosenttia.

Kauden ennätysyleisö, 557 katsojaa, nähtiin Classicin ja Kooveen välisessä Tampereen paikallistaistelussa, joka pelattiin kauppakeskus Ideaparkissa. Naisten Salibandyliigan korkein yleisökeskiarvo, 225 katsojaa, oli uuden kotihallin täksi kaudeksi saaneella Kooveella. Kakkosena tilastossa oli Classic 196 katsojalla ja kolmantena vuoden vaihteessa uuteen Arkadia-halliin siirtynyt nurmijärveläinen SB-Pro 188 hengen katsojakeskiarvolla.

Kommentoi Facebookissa