Mika Lehtimäki Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtajaksi – ehti kerran jo vetäytyä kisasta

Mika Lehtimäki kertoo saaneensa viime viikkojen aikana valtavan määrän yhteydenottoja urheilun ammattilaisilta.

Mika Lehtimäki kertoo saaneensa viime viikkojen aikana valtavan määrän yhteydenottoja urheilun ammattilaisilta. (Kuva AOP)

Huippu-urheiluyksikön vuosibudjetti on noin kymmenen miljoonaa euroa.

OLYMPIAKOMITEA Suomen Olympiakomitean hallitus on valinnut Mika Lehtimäen uudeksi Huippu-urheiluyksikön johtajaksi. Johtajan tehtävä on määräaikainen seuraavat neljä vuotta ja se alkaa 1.7.2018. Tehtävä kiinnosti isoa joukkoa, hakijoita oli kaikkiaan 47 henkilöä.

– Haimme tehtävään vankan huippu-urheilutaustan omaavaa henkilöä, joka nauttii laajojen urheilupiirien arvostusta. Meillä oli loppusuoralla useita hyviä ehdokkaita. Mika Lehtimäen valintaa puolsi erityisesti hänen pitkä ja monipuolinen kokemuksensa työskentelystä huippu-urheilun eri tehtävissä, Olympiakomitean hallituksen puheenjohtaja Timo Ritakallio toteaa.

Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen täydentää Lehtimäen tuntevan laajasti huippu-urheilun eri toimijat, joten hänen on sujuvaa lähteä johtamaan suomalaista huippu-urheilua Mika Kojonkosken viitoittamalla tiellä.

Mika Lehtimäki ehti jo ilmoittaa vetäytyvänsä hakuprosessista, mutta tarkentavien keskustelujen jälkeen hän koki tehtävänkuvan vastaavan odotuksiaan ja tuli mukaan prosessiin.

– Minun kutsumukseni on auttaa suomalaisia yksilöurheilijoita, joukkueita ja valmentajia menestymään. Huippu-urheiluyksikön johtajan tehtävä on luoda tälle joukolle parempia toimintaedellytyksiä, laajassa yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Näiden edellytysten luomisessa olemme vielä kansainvälisesti isosti takamatkalla, Lehtimäki sanoo.

Lehtimäki kertoo saaneensa viime viikkojen aikana valtavan määrän yhteydenottoja urheilun ammattilaisilta.

– Kentän laaja tuki sekä Olympiakomitean johdon kanssa käydyt tarkentavat keskustelut vakuuttivat harkitsemaan uudelleen. Pitkän linjan valmentajana ja kymmeniä vuosia kentällä toimineena on kunniatehtävä päästä auttamaan tässä vastuullisessa roolissa.

Mika Lehtimäki, 51, on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta. Hän on aiemmin työskennellyt Huippu-urheiluyksikössä huippuvaiheen ohjelmajohtajana ja lajiryhmävastaavana. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa Suomen Urheiluliitossa valmennuksen eri tehtävissä vuosina 1990–2005 sekä jalkapallon ja jääkiekon valmennustehtävissä 2005–2012.

Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö jakautuu toiminnallisesti kolmeen osa-alueeseen: huippuvaiheen ohjelmaan, urheiluakatemiaohjelmaan ja kisatiimiin. Yksikössä työskentelee 15 päätoimista ja kolme osa-aikaista henkilöä. Yksikön vuosibudjetti on noin kymmenen miljoonaa euroa.

Kommentoi Facebookissa