Mika Myllylän poika debytoi jääkiekon SM-liigassa – Ilves hurjassa liidossa

Wiljami Myllylä, hiihtäjälegenda Mika Myllylän poika, pelaa HIFK:ssa.

Wiljami Myllylä, hiihtäjälegenda Mika Myllylän poika, pelaa HIFK:ssa. (Kuva AOP)

Mika Myllylä muistetaan hiihdon olympiavoittajana ja maailmanmestarina. Hänen poikansa Wiljami pelaa jääkiekkoa SM-liigassa.

JÄÄKIEKKO HIFK on maajoukkuepelien ja loukkaantumisten takia joutunut varamiehiseksi ja siksi joukkue peluutti perjantaina Porissa nuoria lupauksia. Ensimmäisen ottelunsa SM-liigassa pelasivat 18-vuotias Wiljami Myllylä sekä vasta 15-vuotias Brad Lambert.

Wiljami Myllylä on edes menneen hiihtäjälegendan Mika Myllylän poika. Hän on suomalaisen jääkiekkoilun merkittäviä lupauksia. Tällä kaudella hän on pelannut A-nuorten SM-liigaa.

Vuonna 2003 syntynyt Lambert, joka ensi viikolla täyttää 16 vuotta, saattaa olla suomalaisen jääkiekkoilun 2020-luvun nuori supertähti. A-nuorten SM-liigassa hän on tällä hetkellä HIFK:n paras pistemies.

Peräti kahdeksaa alle 22-vuotiasta pelaajaa peluuttanut HIFK ei saanut nuoruuden innosta liitoa. Ässät voitti ottelun 2-0. Samalla Ässät sai helpotusta ahdinkoonsa.

Maaottelut ovat vieneet pelaajia ja valmentajia useilta seuroilta, mutta silti SM-liigassa on päätetty pelata. Kärkijoukkue Kärpät antaa poissaoloillaan HIFK:n tavoin runsaasti tasoitusta. Perjantaina Kärpät hävisikin sarjajumbo Sportille Vaasassa 1-2.

Ilves murisee yhä äreästi. Joukkue otti jo seitsemännen perättäisen voittonsa päihitettyään täydessä Hakametsän pyhätössä Tapparan varsinaisella peliajalla 4-3. Ilves on sarjassa kolmantena eron toisena olevaan Tapparaan ollessa enää neljä pistettä.

Tampereen derby on pelattu tällä kaudella nyt kolmesti. Ilves on voittanut otteluista kaksi ja Tappara yhden.

JYP jatkaa sarjassa neljäntenä voitettuaan Turussa TPS:n voittolaukauskisan jälkeen 4-3. Ottelun yleisömäärä 3687 kertoo kaiken Turun tämän hetken kiekkoinnostuksesta. TPS on sarjassa toiseksi viimeisenä.

Lukko voitti KalPan 5-2 ja jatkaa sarjassa seitsemäntenä. Kauden yllättäjä KooKoo nollasi Pelicansin Kouvolassa 4-0. KooKoo on sarjassa kahdeksantena.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Raju tappelu Tapparan ja KooKoon ottelussa – ”Uskomatonta, että sama mies aina touhuaa”

Kommentoi Facebookissa