Raju tappelu Tapparan ja KooKoon ottelussa – ”Uskomatonta, että sama mies aina touhuaa”

Jukka Rautakorpi valmentaa Tapparaa.

Jukka Rautakorpi valmentaa Tapparaa. (Kuva All Over Press)

”Tunne kuuluu jääkiekkoon, mutta en sitten tiedä kuuluuko siihen kiekottoman pelaajan taklaaminen edelleenkään”, kommentoi Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa kuohahti keskiviikon kierroksella Tapparan ja KooKoon välisessä ottelussa, kun KooKoon Martin Berger ja Tapparan Otto Rauhala ottivat rajusti yhteen nyrkein.

Berger taklasi aiemmin ottelussa Tapparan Patrik Virtaa kovaa ja joutui vastamaan tekosistaan Rauhalalle. Berger paukutti tappelussa Rauhalaa kuonoon ja tämä jäi pahasti alakynteen.

Molemmat pelaajat saivat tappelun seurauksena pelirangaistuksen. TV-kuvien perusteella näytti siltä, että Berger näytti vielä ennen poistumistaan pukusuojaan Tapparan vaihtopenkin suuntaan ”kansainvälistä käsimerkkiä”.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Berger säätää Tapparaa vastaan. Kouvolassa hän teloi Tyler Morleyn. Tapparan Jukka Rautakorven oli vaikea ymmärtää Bergerin touhuja.

– Ei sillä (edellisellä ottelulla) ollut tähän mitään merkitystä. Tässä pelissä se oli tuo Patrik Virtaan kohdistunut taklaus. Tietysti sama mies oli asialla nyt kuin Kouvolassakin. Se toi tunteen siihen. Ei ennen sitä ollut muuta kuin kovaa ja puhdasta jääkiekkoa. Tunne kuuluu jääkiekkoon, mutta en sitten tiedä kuuluuko siihen kiekottoman pelaajan taklaaminen edelleenkään. Ei ole koskaan kuulunut. Virta olisi voinut loukkaantua tuossa tilanteessa pahasti. Se tuli kuitenkin vastapalloon ja polvi vielä kääntyi siinä viime hetkellä, mutta onneksi Virta näki sen ja väisti vähän, ettei osunut suoraan polveen, Rautakorpi sanoi lehdistötilaisuudessa ja jatkoi:

– Mutta ei tuo minun mielestäni kuulu tähän lajiin. Uskomatonta, että sama mies aina touhuaa. Ei tämä ole pelkästään meidän peleissä. Mutta pelaajat pelaa ja järjestelmä toimii, siitä on viime kädessä kysymys, Rautakorpi sanoi.

Tappara voitti KooKoon 3-2. Samalla Tappara vahvisti asemiaan sarjataulukon kakkospaikalla.

Viime kauden finalistien Kärppien ja HPK:n välinen ottelu jäi hieman torsoksi, sillä molemmilta puuttui lukuisia avainmiehiä maajoukkuekomennuksen takia ja muun muassa molempien joukkueiden päävalmentajat Mikko Manner (Kärpät) ja Antti Pennanen (HPK) olivat poissa.

Lopulta Kärpät otti 2-1-voiton voittomaalikilpailussa. Ratkaisun iski Radek Koblizek.

Kärpät johtaa sarjaa kahdeksan pisteen erolla toisena olevaan Tapparaan.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Jokereiden ottelussa omituisuus – ei jäähyä, vaikka hampaita lyötiin suusta

Kommentoi Facebookissa